Blog
Hulladékkezelés a vendéglátásban
Minden szegmensben növekvő figyelem övezi a környezetbarát megoldásokat. Így van ez a ruhaiparban, a kozmetikumok világában, vagy éppen a kávékapszulákat illetően, és persze számos más területen is. Most itt az ideje, hogy belessünk a...
Home office versus irodai munkavégzés
A tavaszi korlátozások nem várt kihívások elé állították a vállalkozókat és a dolgozókat is. Voltak, akik a karantén idejére át tudtak állni az otthoni munkavégzésre, és voltak, akik sajnos (jobb esetben csak egy időre) kiestek a munkából. Voltak,...
Mihez kezdj a hulló falevelekkel a kertedben?
Simán el tudjuk képzelni, hogy az őskorban Frédi száraz falevelekkel bélelt dobozkában küldte Vilmának a mamutcsont-nyakéket, hogy szállítás során nehogy megsérüljön a lábbal hajtott furgonban. Ma azonban már 2020-at írunk, és fura lenne, ha egy...
Műmarha igazi marháknak
Az vagy, amit megeszel- tartja a régi mondás. Ez alapján én ma friss paradicsom vagyok Nagymamám kertjéből és kék sajt. Nem túl régen állati oltóenzim voltam a Lidl jóvoltából (sokkolt a felismerés), és ki tudja még mi minden más, amikor...
Újdonság: instant térkitöltőanyag gép nélkül!
Lehetséges, hogy túl pici Nálatok a raktár, vagy egyszerűen csak nem szeretnél térkitöltő anyag-gyártó gépet tartani. Az is lehet, hogy nem rendelkezel webáruházzal, de magánemberként fontos Számodra, hogy a szeretteidnek szánt csomagok épségben...
Nem szemét, hanem lehetőség!
„A hulladékra nem szemétként, hanem lehetőségként kell tekinteni”- mondta Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja, és mi mélységesen egyetértünk a szavaival. A Pannon Egyetem a közelmúltban 20 000 ember részvételével készített felmérést az...
Kutyahideg ellen: fagyapot
Büszkén és nagy örömmel tudatjuk Veletek, hogy idén új kezdeményezésbe fogott a Térkitoltőanyag.hu csapata! Nagy állatbarátok lévén úgy döntöttünk ugyanis, hogy minden 10 kilogrammos fagyapot értékesítése után 1 kilogramm fagyapotot ajándékozunk a...
Kávéfogyasztás környezetvédelmi szempontból
Egy svéd kutatócsoport nemrégiben a környezetre gyakorolt hatásuk szerint rangsorolta a különböző kávétípusokat, és igen érdekes eredményre jutott. A sokak szerint legkárosabbnak ítélt kapszulás kávé ugyanis csak a második helyre került; a szűrős,...
A 3 leggyakoribb hiba a csomagolásban
Tudod, melyik az a három szarvashiba, amit a webáruházak leggyakrabban elkövetnek a vásárlóik – és önmaguk ellen? Három hiba a csomagolásban, az e-kereskedelmi ellátási láncban, ami egy kis odafigyeléssel nagyon könnyen elkerülhető lenne. Ha ezekre...
Körforgásos gazdaság
Hallottál már esetleg az Ellen MacArthur Alapítványról? Ez egy 2010-ben alapult nemzetközi szervezet, ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy megvalósítja a körforgásos gazdaságot. Ráadásul az elmúlt tíz évben olyan stratégiai partnereket...
A jövő élelmiszertrendjei
Egyre több és több szegmensben válik fontossá a fenntarthatóság; nem kivétel ez alól az elvitelre készülő élelmiszerek piaca sem. A fogyasztók számára kiemelt jelentőséggel bír a környezet védelme (az Y generáció vásárlási szokásairól ebben a...
Ismerd meg a vásárlódat!
Bizonyára Te magad is hallottál már az úgynevezett generációs marketing fogalomról. Ez ugyanis Számodra elengedhetetlen, ha sikerre szeretnéd vinni a vállalkozásodat. A generációs marketing születési évük alapján sorolja kategóriába a fogyasztókat,...











