Melyiket válasszam?

Üdvözlöm!
Budai Henrietta vagyok. Szenvedélyem a biztonságos csomagolás 🙂
Segítek eligazodni, a csomagolóanyagok, térkitöltő anyagok világában, megmutatom, mitől lesz a csomagja a lehető legnagyobb biztonságban szállítás közben.

Na jó, ez azért erős túlzás, de mindannyian tudjuk, a futárszolgálatok szállítás közben nem úgy rakosgatják a dobozainkat, mint egy hímes tojást.
Tudta, hogy a doboz a sarkánál a legsérülékenyebb? Pedig abból nyolc is van! És én állítom, ahogy egy vajas kenyér mindig a vajas felére, úgy a csomag mindig sarkára esik.
Számos lehetősége van, hogy a dobozon belül megvédje a küldeményét, méghozzá úgy, hogy valamilyen anyaggal kitölti a doboz és a termék közötti tereket, hogy a küldemény ne tudjon elmozdulni szállítás, pakolás közben. Nem szabad elfelejteni, hogy a legkisebb hézag is rés a pajzson!
A legismertebb módszer a térkitöltésre az újságpapír gombóc, ami ugyan olcsó megoldás, de nem igazán esztétikus, arról nem beszélve, hogy a terméket nem védi meg a sérüléstől. A pufi fóliát, vagy ahogy még becézni szokták pukkantós fóliát mindenki ismeri, vannak akik már-már kényszeresen pukkasztgatnak, amikor csak tehetik. 🙂

Ennek a hivatalos elnevezése légpárnás fólia, viszont ez is még kevés megoldás a csomag küldésénél. Nagyobb védelmet biztosít, és nagyobb teret lehet kitölteni a térkitöltő fóliával, amiből különböző típusok léteznek. A legtöbb közülük biológiai úton lebomló anyagból készül, de van BIO megjelölésű is, ami komposztálható.
Cégünk kisebb és nagyobb térkitöltő fóliákat előállítani képes gépeket forgalmaz és ad bérbe. Az Airplus és az Airmove gépek viszonylag kicsik, nem nagyobbak egy nyomtatónál. Egy gurigán több száz méternyi fólia van, ami a gépbe helyezve töltődik meg levegővel. A fólia párnánként perforált, így akármikor megszakíthatjuk a töltési folyamatot és a kívánt méretű fóliát egy mozdulattal leszakítjuk.

Légpárnás fólia vs Térkitöltő fólia 🙂

Térkitöltésre használhatunk papírt, vagy fagyapotot is. A papírról majd lentebb írok, mert van néhány cuki törzsvásárlónk, akiket szeretnék bemutatni. 🙂

Még mielőtt valaki rám hívná az állatvédőket, hadd szögezzem le, a fotók szereplőit nem csomagoltuk be egy percre sem. Ők mind csak a puhaságát élvezik a fagyapotnak. Ez a szálasított faforgács 100%-ban erdei fenyőből készül, magas a nedvességmegkötő hatása és egyáltalán nem porzik. Így miután cégünk évekig csak csomagoló és dekorációs kellékként értékesítette a fagyapotot, állatorvosi javaslatra már alomként is kapható. Főleg érzékeny, vagy allergiás állatoknak biztosít egészséges fekhelyet, de ezt a wellnessélményt mindegyik tollas, két, vagy négylábú, emberszabású, vagy éppen hátas partnerünk nagy örömmel fogadta.

A fagyapottal nagyon egyszerűen és dekoratívan csomagolhatunk, kézműves termékekhez szoktam ajánlani. Az illata mesebeli és igazán exkluzív megjelenést kölcsönöz a becsomagolt termékeknek.

 

 

 

dekor kreppelt papír-rózsaszín-minUgyanilyen dekoratív céllal már dekor kreppelt papírt is értékesítünk igazán különleges színekben, ezeket köszönő dobozok kitöltésére, ajándékcsomagok. kozmetikumok, ékszerek dekorálására szoktam ajánlani.

 

 

A papírból készült térkitöltő anyagok bemutatását mindig nagyon élveztem. Aki a papírt részesíti előnyben a csomagolásnál, szinte biztosra vehető, hogy környezettudatos szemléletű, vagy az újságpapír gombócokra asszociál, egy biztos, tudok olyat mutatni, amin nagyon el fog csodálkozni.

A Storopack cég több papír térkitöltő anyagot előállító gépet is készített. Gyűri, vágja, levegővel tölti a papírt, ami az egészen finom holmik becsomagolásától a nehézipari termékek becsomagolásáig mindenre kínál megoldást. A Chevron- illetve Shooter térkitöltő papírokat könnyű termékekhez ajánljuk, a Paperplus térkitöltő gyűrt papírt inkább a nehezebb-súlyosabb alkatrészek védelmét biztosítja. A Pappilon térkitöltő is inkább a könnyű csomagok, a környezettudatos webáruházak ideális megoldása.

Léteznek igazán sérülékeny, vagy borzasztóan drága holmik, amiket legszívesebben az ölünkben vinnénk a világ túlsó oldalára. Hogy mire gondolok? Egy aszimmetrikus akril kád sarka. Egy méregdrága antik porcelán váza. Ezekhez mi magunk készíthetjük el az egyedi formát. Hogyan? Térkitöltő habbal! Két fólia közé kerül a Foamplus térkitöltő hab, amivel még lágy állagában körbeöleljük a csomagolni kívánt terméket, majd megvárjuk a száradást és máris útrakész! Érkezés után könnyen eltávolítható, nem hagy nyomot.

Látják, számtalan módja létezik a csomagok biztonságos szállításának, hiszen minden a térkitöltésen múlik. Sorolhatnám én is a variációkat, mint Gombóc Artúr a csokoládé fajtákat. Egy a lényeg! A lehető legkevesebb üres hely maradjon a dobozban és bármivel is töltjük ki a teret, az bírja viselni a termék súlyát.

Ha úgy érzi további segítségre van szüksége, keressen bátran! Sikerült választania? Várom hívását! 🙂