Térkitöltő kvíz: íme a helyes válaszok

Köszönjük szépen, hogy ilyen sokan részt vettetek az előző bejegyzésünkben meghirdetett kvízjátékunkban. Ígéretünkhöz híven kisorsoltuk a győztest, akit e-mailben értesítettünk, a helyes válaszokat pedig ebben a bejegyzésünkben tesszük közzé. Ha még emlékszel a válaszaidra, akkor olvass tovább, és ellenőrizd a tudásodat 🙂

1.Mit tehetsz a kertedben a lehullott falevelekkel?

Annak ellenére, hogy sajnos sokan égetik el a faleveleket a kertben, tisztában kell lennünk vele, hogy az bizony nagyon káros az egészségünkre, továbbá negatívan befolyásolja a klímaváltozást, ezért a törvény is bünteti. Erről itt írtunk részletesen. A jó válasz tehát egyértelműen a komposztálás volt.

2. A térkitöltés mellett mire használható még a természetes fagyapot?

Nem kizárt, hogy akár tömítésként is megállná a helyét (illetve ezt nem tudjuk, hiszen sosem próbáltuk), viszont abban teljesen biztosak vagyunk, hogy a kisállatok fekhelyét remekül ki lehet bélelni vele. A Kutyahideg ellen fagyapot című bejegyzésünkben további tanácsokat olvashatsz arról, hogy mit tehetsz a kedvenced egészségének megőrzéséért, és hogyan biztosíthatsz számára kényelmes, puha, meleg vackot akár a legnagyobb zimankóban is.

3. Hogyan készül az AIRPlus térkitöltő fólia?

Nem, nem úgy, mint a kisvakond nadrágja, pedig tényleg cuki lenne. Az AIRPlus térkitöltő fóliát egyenesen Németországból importáljuk Nektek. Ide kattintva részletes betekintést nyerhettek a gyártás teljes folyamatába.

4. Melyik szennyezi kevésbé a környezet? A térkitöltő fólia vagy a papír?

Kétségkívül ez volt a legnehezebb és legösszetettebb kérdés (erre is érkezett a legkevesebb helyes válasz). Ennek a problémakörnek nemrég egy teljes bejegyzést szenteltünk, amelyben részletesen végigvettük a pro és kontra érveket. A jó válasz pedig az, hogy ez bizony elsősorban a partner és a termék igényeitől függ.

5. Miért fontosak számunkra a méhecskék?

Nos, ami apró, limonádé- és sörkedvelő barátainkat illeti, ők bizony nem táplálkoznak sem levéltetvekkel, sem pedig lepkékkel. Azért kedveljük őket, mert megajándékoznak bennünket a mézzel, és mert gondoskodnak róla, hogy a Föld növényvilága fennmaradhasson. Ebben a bejegyzésben erről írtunk Nektek részletesen, és még egy kis kulturális vonatkozást is belecsempésztünk a szövegbe.

Bízunk benne, hogy a játékunkkal sikerült egy kis mosollyal és vidámsággal megtöltenünk a nyár utolsó napjait, a győztesnek pedig ezúton is gratulálunk!