Storopack kérdezz-felelek I. rész

Bizonyára Benned is számos kérdés megfogalmazódott, amit alkalom adtán szívesen feltennél a Storopack-nak, ezért, úgy döntöttünk, indítunk egy kétrészes kérdezz-felelek posztsorozatot, amiben a legfontosabb kérdésekre tolmácsoljuk Nektek a Storopack saját kiadványából ismert válaszokat. Következzék tehát minden, amit a legkiválóbb térkitöltőanyagok és csomagolóanyagok gyártójáról, illetve a termékekről tudni szeretnél!

Újrahasznosíthatóak-e a Storopack térkitöltő- és csomagolóanyagai?

Többnyire igen, ez alól a keményítőből készült térkitöltőanyag képez kivételt, ami nem újrahasznosítható, de komposztálható, így az sem jelent terhet a környezet számára. A légpárnás térkitöltő alapanyagául szolgáló AIRplus® biofólia például biológiai úton lebomló PLA és poliészter alapú műanyag felhasználásával készül.

Lehet-e komposztálni a PAPERplus® térkitöltő párnákat?

Nem. A PAPERplus® nem komposztálható, mert természetes úton nem bomlik le, azonban az újrahasznosítás során különféle papírtermékek állíthatóak elő belőle, így ez sem szennyezi a környezetet.

Mi a különbség a bio alapanyagú- és a biológiailag lebomló műanyag között?

A bio alapanyagú műanyag részben, vagy egészben biomasszából (például kukorica, vagy cukornád felhasználásával) készül, így 100%-ban lebomlik. Ezzel ellentétben a biológiailag lebomló műanyag bomlásához a megfelelő feltételeknek kell teljesülniük. A fentieken kívül a harmadik kategória az úgynevezett oxo-lebomló műanyagok.

Hogyan kezelje a végfelhasználó az AIRplus® térkitöltőanyagot?

Ha nincs rá szüksége, és nem kívánja hasznosítani, akkor a levegő kiszorítása után bátran dobja a műanyagszemét közé. A szelektív gyűjtést követően az fóliát elégetve energiát nyernek; az AIRplus® fólia fűtőértéke jobb, mint az olajé, ezért szívesen használják az iparban.

Mit tesz a Storopack a fenntartható gazdaságért?

A termékek gyártása során nem használnak klór-, kén-, vagy nehézfém-tartalmú anyagokat, illetve lágyítószereket, továbbá arra is ügyelnek, hogy az előállítás ne járjon mérgező füsttel és szennyvíz se keletkezzen. Az „öko” jelöléssel ellátott termékek megújuló nyersanyagokból készülnek, és teljes mértékben újrahasznosíthatóak. Emellett a Storopack munkatársai kiveszik a részüket a társadalmi felelősségvállalásból, és rendszerint végeznek karitatív munkát a környezet védelme érdekében (egy ilyen eseményről itt írtunk részletesen).

Ugye, milyen hasznos bejegyzés volt? Hamarosan folytatjuk a Storopack kérdezz-felelek második részével! Persze, ha van kérdésed a termékekkel kapcsolatban, addig is tedd fel bátran, örömmel válaszolunk Neked!