Szemétszedés, strandtisztítás, környezetvédelem

Egyszer van, hol nem van, van egyszer egy Big Blue Ocean Cleanup névre keresztelt nemzetközi nonprofit alapítvány. Az alapítvány célja pedig nem más, mint hogy megtisztítsa a tengereket, az óceánokat a hulladéktól és a szeméttől; illetve hosszú távon megvalósítsa a fenntartható életvitelt.

Miért olyan fontos ez?

Ez a kérdés nyilván egyikünkben sem merül fel, hiszen mindannyian tisztában vagyunk a környezetvédelem jelentőségével, de hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy egy statisztikai adatot közöljek.

1994 óta, vagyis az elmúlt 24 esztendő alatt 140%-kal nőtt a strandokon található strandokat beborító szemét mennyisége.

Mit is jelent ez a gyakorlatban? Azt jelenti, hogy a part mocsokkal-, a víz szintetikus anyagokkal szennyezett; azt jelenti, hogy hatalmas veszély fenyegeti az élővizek flóráját és faunáját (és most megkímélem magam attól, hogy a hatásfokozás kedvéért képet keressek a Google-ön egy olajos tollú, haldokló kacsáról PET palackkal a nyakára szorulva). Azt jelenti, hogy mindezen túl veszélyben a turizmus, és veszélyben a halászat; Te magad és én magam is.

Mit tesz ezek ellen a Big Blue Ocean Cleanup?

Többek között globális méretű szemétszedő missziókat szervez. Önkéntesekből álló csapatok jönnek létre, akik mosolyogva húznak gumikesztyűt, és kivonulnak a saját szabadidejükben a strandokra szemetet szedni. Az alapítvány számos támogatója között pedig büszkén üdvözöljük a Térkitöltőanyag.hu legkiválóbb német partnercégét, a Storopackot, hiszen nem csupán rendszeres anyagi támogatást nyújtanak, de emellett maguk is aktívan részt vesznek a strandtisztító eseményeken. Néhány napja (azaz 2018. szeptember 21-én) például az Egyesült Királyság területén lévő St.Leonards strandot szemelték ki, ahova a Storopack 20 főből álló szemétszedő csapatatot delegált.

A STOROPACK HITVALLÁSA

Akik ismerik a Térkitöltőanyag.hu oldalról rendelhető termékeket, azok tudják, hogy nagyrészt a Storopack környezetbarát térkitöltő anyagait, és az ezeket előállító gépeket forgalmazzuk. Nem titok az sem, hogy a Storopack összbevételének több mint 25%-a származik fenntartható, vagy újrahasznosított nyersanyagból készült termékekből, amelyekhez ma már világszerte 50 országban juthatnak hozzá a vásárlók. Kiemelt figyelmet fordítanak tehát a környezetbarát csomagolástechnikára, és a jövőbeli fejlesztéseket is ebben a szellemben tervezik.

Az attitűd, amivel jó azonosulni

Földünk védelme, a fenntartható gazdálkodás, a hulladékmentes környezet megteremtése olyan cél, amivel mi magunk is teljes szívvel azonosulunk. Mi, a Térkitölrőanyag.hu munkatársai civil emberként, a mindennapok során is a fenti értékek szerint élünk, és vállalatunk filozófiáját is ennek szolgálatába állítjuk, ezért többnyire újrahasznosítható, bio anyagokat kínálunk partnereinknek. A Paperplus, a Papillon, a Chevron, a Shooter, a vidám, színes dekor kreppelt térkitöltő papír, vagy épp a közkedvelt fagyapot egyaránt olyan természetes csomagkitöltő anyag, amely teljes körű védelmet biztosít a termékeidnek, de mégsem terheli a környezetet. Ha Téged is jó érzéssel tölt el, hogy óvod a környezetet, akkor mondj nemet a nem újrahasznosítható PVC alapanyagra, és helyette válassz 100%-ban lebomló anyagot a térkitöltéshez!

 

Ha kérdésed van, vagy szeretnél rendelést leadni, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot! Készséggel állunk a rendelkezésedre!