Egy igazán szuper cucc: a biofólia

A címet minden bizonnyal intenzív paradoxonként érzékeled. Bio is, meg fólia is? Hogyan lehet bio a fólia? Hiszen a fólia műanyagból készül, a műanyag pedig köztudottan borzasztó lassan bomlik le, így gyakorlatilag instant sokkhatást jelent a környezetre.

A kérdésed valid, a kétséged helytálló. De ezek szerint Te még nem hallottál a Storopack egyik legkiválóbb termékéről, a bioplasztikus fóliáról.

A német gyökerekkel rendelkező Storopack világviszonylatban élen jár a professzionális, környezetkímélő csomagoló- és térkitöltőanyagok gyártásában. Céges filozófiájuk szerves (szójáték, érted: szerves) részét képezi a környezettudatos gondolkodás, és az ecofriendly attitűd, ezek szellemében pedig egyrészt számos különböző környezetbarát termékkel várják a vásárlókat, másrészt pedig ők maguk is aktívan részt vesznek környezetvédelmi kampányokban. Ez utóbbiról ebben a bejegyzésben írtunk részletesen.

A Storopack szakemberei egy pillanatig sem férnek ám a bőrükbe, folyton valami innováción törik a fejüket; ez az állandó nyüzsgés, tenni vágyás pedig elvezette őket a biofólia megalkotásához.

De mi is az a biofólia?

A biofólia (leánykori nevén bioplasztikus fólia) egy olyan, széles körben felhasználható térkitöltő anyag, ami a jól ismert légpárnás rendszeresen alapszik, tehát maximális védelmet nyújt a legkényesebb termékeknek is; emellett pedig komposztálható; biológiailag 100%-ban lebomló anyagból (egészen pontosan: kukoricakeményítőből) készül, így nem ítéli keserves halálra Földünket.

A teljes biztonságra alapanyaga, a háromrétegű, extrudált polimer jelent garanciát. (Ha ezt a mondatot nem érted, kérlek, ne ess kétségbe, a lényeg, hogy minden körülmények közt megvédi a terméked és kész.)

Előnyei

A levegővel töltött párnácskák kiválóan formázhatóak, így szinte bármilyen, speciális méretű és formájú terméket képesek körülölelni.
A benne lévő levegőnek köszönhetően pillekönnyű, így használata során nem kell attól félned, hogy a csomag összsúlya miatt az egekbe szöknek a szállítási költségek.

Ha szeretnéd összehasonlítani a különböző térkitöltőanyagokat, hogy megtudd, Számodra melyik a legjobb választás, akkor kattints ide. Készítettünk egy összehasonlító táblázatot, ami segít ebben.

Összességében tehát nagyon kedveljük a biofóliát, és Nektek is csak ajánlani tudjuk, ha biztonságos, környezetbarát, és rugalmasan alkalmazható térkitöltőanyagot kerestek!