Videó: így bánnak a törékeny csomagjaiddal

Játsszunk azt, hogy én most megmutatom neked néhány igen szemléletes Youtube videón, hogy hogyan bánnak a csomagoddal a csomagküldő szolgálatok, vagy a rakodók a reptéren – de nem befolyásollak, hogy mit is érezz ezzel kapcsolatban. Szabadon mulathatsz, szörnyülködhetsz, lehetsz dühös, csalódott (én nagyjából mindet egyszerre érzem). Állhatsz értetlenül, és széttárhatod a karod, feltéve azt az egyszerű költői kérdést, hogy miért? Miért nem tisztelik más ember tulajdonát, személyes holmiját csak éppen annyira, hogy (legalább szánt szándékkal) ne tegyenek benne kárt? Persze nem várjuk, hogy ringassák a csomagjainkat, simogassák és hárfázzanak nekik, de azért talán mégsem a törékeny feliratú pakkokkal kellene gyakorolni az NBA döntőre, nem igaz?

Törékeny csomagok teljesen kiszolgáltatva

Nem szeretnék általánosítani, sosem minősíteném sem a futárokat, sem a rakodókat, sem pedig a raktárosokat. Nyilván van köztük, aki odafigyel a csomag épségére, van köztük, akit hangyányit sem érdekel, és olyan is van, aki minden frusztrációját és feszültségét azokon éli ki. A videók közt még olyan felvételt is láthatsz, amin a kolléga igyekszik kimondottan kreatívan, minél ívesebben, trükkösebben és látványosabban dobálni a dobozokat. Mert ilyen is van.

Visszacsatolva a bejegyzés elejére; ez egyszerre szánalmas, groteszk, kiábrándító, dühítő, sőt; egy-egy snitten az ember még kínjában fel is nevet. Konklúzióként azonban kijelenthetjük, hogy Neked kell gondoskodnod a csomagod épségéről, mert ezt más nem teszi meg helyetted. Persze, ha utazol, nyilván nem fogod kibélelni a bőröndödet Airplus térkitöltő fóliával, fagyapottal, és nem fújod tele Foamplus térkitöltő habbal sem (pedig így belegondolva, tényleg az lenne a legbiztonságosabb), de ha webáruházat üzemeltetsz, és gyakran küldesz csomagokat, akkor nagyon ajánlott a térkitöltőanyag használata, hogy megóvd az árut a sérüléstől. Ha pedig azt gondolnád, hogy a felvételeken ritka, szélsőséges esetek szerepelnek, sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, ez ugyanis mindennapos.

Néhány hónapja megírtam Nektek a saját kálváriámat a törötten érkezett cicahordó hátizsákomról, és biztos vagyok benne, hogy az efféle csalódás Számotokra sem ismeretlen, Ti magatok is jártatok már pórul… Ha gondoljátok, osszátok meg a saját történeteteket, akár vásárlóként, akár sellerként futottatok bele hasonló kellemetlenségbe.

 

Kíváncsian várjuk a kommenteket és az e-maileket!