Csomagolási Oscart nyert a Storopack

Blogunk rendszeres olvasói bizonyára tapasztalták, hogy időről időre beszámolunk világszínvonalú német partnerünk, a Storopack legújabb eredményeiről, aktuális tevékenységéről. Ilyen volt például a fantasztikus PAPERplus® Classic Grass, azaz az 50% szárított fűből készülő, papír anyagú térkitöltő. Vagy éppen a nagyon is aktív, hatékony szerepvállalásuk a Big Blue Ocen Cleanup kezdeményezésben. Most pedig elérkezett az idő, hogy ismét bemutassunk tőlük egy innovatív terméket.

2019 év végén a Storopack egy merőben új technológiával állt elő az újrahasznosított térkitöltőanyagok piacán. Egy speciális, kémiai technológia segítségével ugyanis kiváló minőségű védőcsomagolást sikerült létrehozniuk. Az első prototípus négy további nagyvállalat hathatós közreműködésével születhetett meg. Tehát a fejlesztésben a BASF, a Jaguar Land Rover, a Südpack és a Schneider Electric is részt vett.

A ChemCycling projekt

Az új, fenntartható csomagolóanyag előállítása során olyan nyersanyagot használtak, amelybe ezt megelőzően gyógyszeripari termékeket, valamint ételeket (többek között friss halat) csomagoltak. Az úgynevezett ChemCycling projetknek köszönhetően pedig a végeredmény egy kiváló minőségű új csomagolás lett. Ez természetesen minden higiénia követelménynek megfelel, és eleget tesz az élelmiszeripar biztonsági előírásainak is. A sorozatgyártás megkezdése előtt azonban a Storopacknak még rá kell szánnia az időt, hogy tüzetesen felmérjék a technológiai és a gyártási szempontokat. Azonban azt szinte biztosra vehetjük, hogy ez az innovatív eljárás remek környezetbarát alternatívát kínál a hulladékkezelésre is (az egyre terebélyesedő hulladéklerakók és az egyre veszélyesebb hulladékégetéssel szemben).

Nem meglepő számunkra ez az új fejlesztés, hiszen a Storopackról jól tudjuk, hogy a kiváló minőségű, és meglehetősen sokféle térkitöltőanyagok gyártása során az egyik legfontosabb szempont számukra környezetünk védelme. „Jelenleg a komplex értékesítésünk 25%-át újrahasznosított, vagy megújuló nyersanyagokból készült térkitöltőanyagok adják”- nyilatkozta a vállalat színeiben Hermann Reichenecker.

Hitvallásukat folyamatos társadalmi felelősségvállalásuk is tanúsítja, hiszen többek között tagjai az Alliance to End Plastic Waste nevű határokon átívelő szövetségnek. Amelynek fő célja, hogy visszaszorítsák Földünk műanyaghulladék-termelését; illetve részt vettek az Operation Clean Sweep névre hallgató mozgalomban is.

A Storopack magyarországi partnereként ezúton gratulálunk az elért eredményekhez. Mi magunk pedig a továbbiakban is igyekszünk minél többféle újrahasznosított, lebomló, környezetbarát térkitöltőanyaggal kiszolgálni a partnereinket!