Barna szín: a természetesség

Már több alkalommal is találkozhattatok blogunkon olyan bejegyzésekkel, amelyek különböző színek jelentését, pszichológiai hatásait járták körbe. Az egyik ilyen (máig a személyes kedvencem) volt a korall színről született cikk, de írtunk többek közt a szürke-sárga harmonikus összhangjáról is. Most elérkezett az idő, hogy megnézzük mit szimbolizál, mit jelent és milyen értékeket közvetít a barna, a beige és a natúr szín.

A Barna szín üzenete és hatása

A barna, és annak különböző, sötétebb, világosabb árnyalatai elsősorban a környezet, a környezetvédelem, a fenntarthatóság értékeit közvetítik felénk. Gondolj csak a földre, a fa törzsére, a feldolgozatlan gyapjúra, a homok természetes árnyalatára, az aranyló búzaszemekre vagy a pergamen színére.

A barna szín nyugalmat, stabilitást, állandóságot sugall, empátiát, szimpátiát ébreszt, melegséggel és józansággal tölti el az embert. Múlandó mégis halhatatlan (akár a Föld flórája és faunája), állandó körforgásban van (akár a váltakozó évszakok), folyamatos haladást, megbonthatatlan egységet jelképez a természettel. Pihentet, ellazít, lecsillapít, elcsendesít. Suttog és simogat, akár a kellemes tavaszi szellő. Semleges, mégis jelen van és erősít.

Talán pont ezért választják oly’ sokan csomagoló- és térkitöltő anyagként. Akik szeretnék hangsúlyozni a fenntartható gazdaság, a környezetvédelem fontosságát. Akik a vásárlóik számára jelezni szeretnék, hogy különös gondot fordítanak a hulladékcsökkentésre, a megfelelő hulladékgazdálkodásra, az újrahasznosításra. És akik tiszteletben tartják az élővilágot – ők általában a harsány színek helyett a barnát, a beige és a natúr árnyalatokat részesítik előnyben.

Nekik szoktuk ajánlani a dekor kreppelt térkitöltő papírt (elsősorban havanna barna és elefántcsont színben), a természetes fagyapotot vagy a barna színű térkitöltő papírokat.

A dekor kreppelt papírok vidámságot, játékosságot sugallnak, a különféle színeket pedig kedvünkre kombinálhatjuk. A Bubble papír egyik legkedveltebb pozitív tulajdonsága pedig kétségkívül az, hogy 100%-ban környezetbarát és újrahasznosítható. Mindezek mellett, persze ez a termékünk is teljes védelmet biztosít! Ráadásul gépet sem kell külön bérelni hozzá, hiszen a perforáció mentén egyetlen mozdulattal szétválasztható. A kreppelt papírt és a Bubble papírt egyaránt kisebb méretű, könnyebb termékekhez javasoljuk. Nézz szét a webáruházunkban, kérdés esetén pedig keress minket bizalommal!