Térkitöltő anyag kisokos

Tisztelt Nagyérdemű! Hiánypótló bejegyzés következik, ezen a héten ugyanis olyan kérdéseket gyűjtöttünk össze és válaszoltunk meg, amelyeket már bizonyára Ti magatok is megfogalmaztatok. Ha pedig esetleg mégis akad olyan, amire most nem térünk ki, akkor ne habozzatok! Vegyétek fel velünk a kapcsolatot, és mi, a térkitöltő anyagok szakértői készséggel válaszolunk Nektek!

Miért szállítják a kisebb méretű termékeket nagy dobozban?

Képzelj el mondjuk egy winchestert. Az méretét tekintve igen apró, viszont annál érzékenyebb, sérülékenyebb.  Ha olyan dobozt választasz neki, ami látszólag tökéletesen passzol hozzá, akkor a térkitöltő anyagnak nem marad hely a dobozban. Ebben az esetben, ha a szállítás során a winchester valamihez hozzáütődik, vagy leesik, biztosan megsérül, hiszen nincs, ami tompítsa a fizikai behatást. Ha viszont egy nagyobbacska dobozt választasz, és gondoskodsz a megfelelő térkitöltő anyag használatáról (például AIRPlus légpárnákkal béleled ki a dobozt), akkor az képes felfogni a winchestert élő ütést, és megóvja azt a károsodástól. Persze, azért nem szabad túlzásba esni sem! Ügyelj rá, hogy annyi csomagoló anyag kerüljön a dobozba, amennyi indokolt; se kevesebb, se több!

A csomagolt termékeket miért teszik még egy dobozba?

Pontosan ezért 🙂 A winchester példájánál maradva; a gyári doboz nem tartalmaz térkitöltő anyagot, ezért a szállítás során a termék jó eséllyel megsérülne, ami hatalmas bosszúságot, és sok-sok procedúrát jelentene a vásárlónak és az eladónak egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy a régi termék visszaküldése, valamint az új termék előállítása és szállítása jelentős erőforrásokat igényel, így sokkal nagyobb terhet ró a környezetre (és sokkal költségesebb is), mint a megfelelő térkitöltő használata.

A Storopack térkitöltő anyagok újrahasznosíthatóak, újra felhasználhatóak?

Természetesen igen. A Storopack termékeit többféleképpen is kezelheted. Például, ha vásárlóként kapsz olyan portékát, amit Storopack térkitöltőanyag véd, akkor elteheted, és később újra felhasználhatod, amikor Te küldesz valamit (mint az ajándékzacskókat – nyilván azokat sem szoktad kidobni).

Dekor kreppelt térkitöltő papír

És mi a helyzet az AIRPlus légpárnákkal? Az se nem újrahasznosítható, se nem komposztálható!

Ebben igazad van, de azt bizonyára még nem tudod, hogy a polietilénből készült AIRPlus légpárnák fűtőértéke magasabb, mint az olajé, így azok másféleképpen ugyan, de szintén újra felhasználhatóak. Ami tehát az AIRPlus párnákat illeti, magánemberként egyszerűen egy szikével kivághatod a párnákat, hogy a levegő kijöjjön belőle (így kisebb helyet foglal el a szelektívben) majd a műanyag szelektívbe teszed, ahol újrahasznosítják. Vállalkozóként ha kapsz térkitöltő párnát, félreteheted ezt a kincset, és felhasználhatod a saját terméked küldésénél.

Újrahasznosított anyagokból készül a PAPERplus térkitöltő papír?

Vannak, amelyek igen, és olyanok is, amelyek nem. Azok, amelyek esetében újrahasznosított alapanyagokat használnak, 40-100%-ban készülnek abból. Továbbá, a PAPERplus Grass  50%-ban tartalmaz fűszálakat, így az teljes mértékben komposztálható, vagy újrahasznosítható.

A papír, vagy a műanyag térkitöltőanyagok számítanak inkább környezetbarátnak?

A papír és a műanyag térkitöltőanyagnak, illetve csomagolóanyagnak is megvannak a maga előnyei, és hátrányai. A papír megújuló energiaforrásból készül, ellenben a polietilén előállítása kevesebb vizet és energiát igényel, és szintén kisebb energiabefektetéssel újrahasznosítható. Ha a papír felé húz a szíved, akkor ajánljuk figyelmedbe a PAPERplus térkitöltőt, ha pedig inkább műanyagpárti vagy, akkor tekintsd meg az AIRplus légpárnás fóliát.