Ruhák csomagolóanyagból

A Térkitöltő blog több alkalommal foglalkozott már a különféle csomagolóanyagok alternatív felhasználásával. Írtunk Nektek annak idején a „pukkasztós fóliában” rejlő kreatív lehetőségekről, a ragasztószalagból készült utcai műalkotásokról; illetve arról is, hogy egy fantáziadús törekvés keretei között hogy tömik be plasztikhulladékkal a kátyúkat. Nos, most itt az ideje, hogy a figyelmünket néhány percre a csomagolóanyagokból készült ruháknak szenteljük.

„My culture is not your prom dress”

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy egyszer egy amerikai, tizennyolc éves, végzős diáklány. Ez a diáklány úgy határozott, hogy a szalagavató bálján egy csodaszép, kínai kultúrát idéző ruhában fog tündökölni. Ez azonban nem várt lavinát indított, ami rövid idő alatt átlépte az iskola falait, és szárnyra kelt a Twitteren. Egy kínai származású fiú ugyanis a lány szemére vetette, hogy „Az én kultúrám nem a te báli ruhád!” Ahogy pedig az az információs webtársadalomban lenni szokott, ez a mondat szállóigévé avanzsált, beindult a mémgyár, ami követőket kezdett toborozni, míg végül kicsit más értelmezésben ugyan, de számos celebet ösztönzött arra, hogy ők is csatlakozzanak. Így történt, hogy a környezetvédők is megragadták, és saját nyelvükre fordítva maguk is felhasználták kampányaikhoz ezt a kultikussá lett néhány szót.

Aki a teljes cikkre, és a hírességek saját kollekciójára is kíváncsi, az megtekintheti a Boredpanda oldalára kattintva.

Mi ebben a cikkben a csomagolóanyagokból készült ruhákra fókuszálunk.

Mountain Dew​

A chipsfogyasztó, üdítőital-fanatik, videójátékfüggő tinilány akár a Z generáció mindennapjait tükröző, kritikus élőkép is lehetne. A cicafülű hajpántba épített hangszóró pedig szintén magáért beszél.

IKEA

Mielőtt indulás előtt megfoganna a fejedben a jól ismert „Nincs egy rongyom se”- gondolat, húzd ki a szatyrokat tároló fiókod, és kapj ki egy ikeás zsákot. Ezer százalék, hogy nem fog szembejönni Veled az utcán. Illetve, biztosan nem ebben a minőségben…

Öltözz sörnek

Nincs információnk arról, hogy a képen látható outfit vajon hozott-e a lányoknak hostess- munkaszerződést, pedig egészen biztosan megérdemelnék.

Szemeteszsák

Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod, akkor mindenképp ügyelj a parfüm mennyiségére (a kevesebb több elmélet ez esetben megbukik)…

Ha pedig minden inspiráció ellenére mégis a csomagoló- és térkitöltőanyagok rendeltetésszerű használata mellett döntesz, akkor keress bennünket bizalommal. (Ha meg nem, és mondjuk rakott szoknyát varrnál a Papillon térkitöltő papírból, akkor számíts teljes diszkréciónkra!)