Esettanulmány: 30%-os hatékonyságnövelés, 19%-os költségcsökkentés

Így optimalizálta a Storopack az iHerb csomagolási folyamatait

Az iHerbről

Az iHerb egy 1996-ban alapított, amerikai székhelyű, természetes étrendkiegészítőket forgalmazó vállalat; palettáján megközelítőleg 1 000 gyártó több mint 35 000 különböző terméke szerepel. Ennek köszönhetően webáruházuk nem csak az USA-ban, hanem világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 2014-ben az iHerb menedzserei úgy határoztak, hogy szeretnék hatékonyabbá tenni a csomagolási folyamatot, ehhez pedig a Storopack szakértőinek segítségét kérték. Ezen a ponton a két vállalat története összefonódik, és innentől válik számunkra érdekessé…

Mi vezetett ehhez a döntéshez?

Az iHerb felismerte, hogy a csomagolás túl sok értékes időt vesz igénybe. Az akkoriban használt papírgyűjtő gép ugyanis csomagolási célra nem volt alkalmas, így a térkitöltőanyagot kézzel kellett összehajtani és a dobozba tenni. Ez egyrészt megerőltető volt a dolgozók számára, másrészt a papír időnként elvágta a kezüket. Az is többször megesett, hogy a szállítmány megsérült, hiszen a papír nem volt képes megfelelő védelmet biztosítani a szállítás során.

Hogyan oldotta meg a problémát a Storopack?

Első lépésben részletesen megvizsgálták a csomagolási folyamatot, majd teljes körű elemzést készítettek róla. Felmérték, milyen csomagolóanyagot használnak az iHerb munkatársai, hogyan szállítják a csomagokat, miként szervezik meg a logisztikát. A vizsgálat során fény derült rá, hogy a csomagológépek eltérő mennyiségű papírt használnak, ezért elsődleges célként a csomagolási folyamat szabványosítását fogalmazták meg. Azzal kezdték, hogy egységesítették a felhasznált csomagolóanyag mennyiségét, és meghatározták a folyamat konkrét lépéseit.

Tekintve, hogy az iHerb nem forgalmaz éles termékeket, így a Storopack szakértői papír használata helyett az AIRplus® Void légpárnás csomagolást és az AIRplus® Mini gépet ajánlották. Használata egyszerűbb, gyorsabb; kialakítása pedig ergonomikusabb, mint az addig használt masináé.

A későbbi eredmények magukért beszéltek. Az AIRplus® Mini bevezetése előtt 9,3 másodpercig tartott kézzel kitölteni csomagolóanyaggal a dobozokat. Ezután mindössze 6,6 másodpercre volt szükség ehhez. Ez a személyi költségek 19%-os csökkenése mellett 30%-os hatékonyságnövekedést is jelentett, illetve lényegesen kevesebb lett a szállítás során bekövetkező káresemény.

Storopack azonban ennél a pontnál nem engedte el az iHerb kezét, jelenleg is ellátja tanácsokkal, javaslatokkal, és folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően új anyagokkal, és innovatív technológiával biztosítja ügyfeleinek a törésmentes védőcsomagolást.

Mi a tanulság?

-Ha automatizálod a csomagolás lehetséges lépéseit, azzal értékes perceket szabadítasz fel a kollégák munkaidejéből.

-Ha figyelsz a biztonságos csomagolóanyag használatára, azzal gondoskodsz a terméked védelméről, így kevesebb lesz a töréskár.

-Ha újragondolod és modernizálod a csomagolási folyamatot, azzal jelentős összegeket takaríthatsz meg.

Térkitöltőanyag.hu a biztonságos, törésmentes védőcsomagolás magyarországi nagykövete. Örömmel segítünk megvizsgálni a csomagolási folyamatot, amely során kiszűrjük a hibákat, és pontos tervet készítünk a helyes lépések-, esetleg az új gépek bevezetéséhez. A Te és a vásárlóid igényeit szem előtt tartva teszünk javaslatot új anyagok, csomagolási technikák használatára.