Csomagolási trendek 2021-ben

Érdekel, hogy mik lesznek az uralkodó csomagolási trendek 2021-ben? Ami azt illeti, bennünket nagyon, ezért most erről fogunk írni Nektek 😉 Ha pedig esetleg éppen most terveztek egy kis újítást, frissítést, ráncfelvarrást a vállalkozás arculatát illetően; vagy csak kíváncsiak vagytok, hogy milyen dizájnnal lophatjátok be magatokat a vásárlók szívébe, akkor mindenképpen érdemes velünk tartanotok!

A kevesebb több

Ez akár a jövendő év szlogenje is lehetne. 2021-ben ugyanis az uralkodó stílus a minimalizmus lesz. Ami a színeket illeti, érdemes óvakodnunk a harsány, agresszív árnyalatoktól. Ezek helyett válasszunk inkább egy szép, krémes, világos pasztellszínt, mint amilyen mondjuk a bézs, a barack, a rózsaszín vagy a világoskék.

Felejtsük el a felesleges csicsát, cicomát; zöld nyílászárókkal ékesített cifra palotát.

A fogyi (fogyasztó – a szerk.) ugyanis jövőre nem bukik rája (sőt, már idén sem igazán hódított a túlékesített, túlszínezett arculat).

Jöhetnek a kontrasztok

A kellemesen simogató, halvány és diszkrét alapszíneken nagyon jól mutat ám egy-egy kontrasztos elem, és biztosan rabul ejti a vásárló figyelmét. Ez lehet egy ábra, egy jellegzetes betűtípus, egy bájos matrica, vagy akár egy pecsét. A lényeg csupán, hogy jól válogasd meg a színeket és a formákat, hogy ne törd meg az összhatást.

Hódít az átlátszó csomagolás

A jóslatok szerint a vásárlók jövőre is kedvelik majd az átlátszó csomagolásokat. Ez persze távolról sem nájlon zacsit jelent, de ezt nyilván Te is jól tudod. A kis ablakkal, vagy kivágással rendelkező dobozok azonban vonzzák a tekintetet. Ha van rá lehetőséged, akkor úgy érdemes kialakítani, hogy az ablak nyitva is legyen.

Tehát, ne csak megszemlélni, hanem megtapintani is engedje a terméket, így erősebb kontaktus jön létre az érdeklődő és a termék között, ami pozitívan befolyásolja a vásárlási kedvet. (Gondolj csak a kisgyermekekre; ösztönösen úgy ismerkednek a világ dolgaival, hogy megérintik, megtapintják. Ez a reflex felnőtt korban sem múlik el nyomtalanul.)

A 2D 6alma

A háromdimenziós ábrázolás (tükrözés, árnyékolás) ideje lassan leáldozik, és visszatérnek a síkbeli, kétdimenziós formák, azaz a „flat design”. Ezen ne csodálkozzunk, hiszen a divat és a történelem már csak ilyen: ismétli önmagát. A cél az egyszerűség, az átláthatóság, a könnyű értelmezhetőség.

Közvetítsd a vállalat értékeit

Csomagolóanyagként válassz olyan alapanyagot, ami egyrészt jó minőségű, másrészt hűen tükrözi a céged értékeit. Fontos Számotokra a környezetvédelem? Akkor felejtsd el a műanyagot, és csomagolj papírdobozba, térkitöltőanyagként pedig használj természetes fagyapotot, vagy újrahasznosított-, esetleg lebomló fóliát. Manapság szinte mindenre van ám környezetbarát alternatíva, csak meg kell találni (és a keresésbe érdemes egy kis munkát fektetni, hiszen biztosan megtérül). A fenntarthatóság már nem trend, hanem életforma!

Jegyezd meg

Íme tehát az öt kulcsszó, amit a megfelelő csomagolás kiválasztásánál érdemes szem előtt tartanotok.

Bízunk benne, hogy rövid bejegyzésünkkel segítettünk Nektek a választásban. Ha pedig további tanácsokra, tippekre, ötletekre lenne szükségetek, akkor forduljatok hozzánk bizalommal!

2021-ben is töretlenül csomagolunk!

 Fenntarthatóság

 Egyszerűség

 Színek

 Küldetés

 Minőség