A Storopack a CEFLEX színeiben

Egyik legnagyszerűbb partnerünk, a Storopack büszkén tájékoztatta Facebook oldalán a követőit, hogy már az ő vállalatuk is a CEFLEX tagja lett. A CEFLEX egy több mint 160 szervezetet összefogó, országokon átívelő konzorcium, melynek elsődleges célja a fenntartható, körforgásos csomagolás nemzetközi szintű megteremtése.

Mit érdemes tudnunk a CEFLEX-ről?

A szervezet neve egy angol nyelvű betűszó: Circular Economy for Flexible Packaging. Legfőbb missziójuk, hogy a fogyasztói igények szem előtt tartása mellett fenntartható megoldásokat találjanak a modern kort érintő gazdasági és technológiai kihívásokra. A kulcs a „rugalmas csomagolás”, melynek szellemében az összefogás tagjai gondoskodnak az újrahasznosítható csomagolóanyagok gyűjtéséről, válogatásáról és újra-feldologzásáról, ezzel teljes értékláncot teremtve a csomagolóiparban.

A CEFLEX tagjai között olyan multinacionális cégóriásokat is találunk, mint a Hewlett Packard, a Henkel, a L’Oreal, a Nestlé, a Royal Canin vagy éppen az Unilever (és természetesen most már a Storopack). Rajtuk kívül pedig különböző műanyag-, papír- és alumíniumgyártók, csomagolóanyag-gyárak, hulladékkezelő vállalatok és technikai beszállítók is aktívan részt vesznek a kezdeményezésben.

A CEFLEX jelene és jövője

A CEFLEX tagjai átfogó tervezetet készítenek a körforgásos gazdaság megteremtéséhez, és pontosan kidolgozzák az újra-felhasználható nyersanyagok útját, kezelését. Emellett, a végfelhasználók körében is igyekeznek népszerűsíteni a fenntartható csomagolást. Illetve további partnerkapcsolatok kiépítésére törekednek, hogy egyre szélesebb körben tegyék ismertté az általuk képviselt értékeket. Elsődleges céljuk, hogy a csomagoló anyaggyártás során egész Európa szerte minimum 80%-ban újrahasznosított alapanyagokat használjanak, ezzel minimalizálva az igényt az új, szűz nyersanyagokra.

Ha Számodra is fontos a fenntartható csomagolás, és teljes mértékben környezetbarát térkitöltőanyagot keresel, akkor ismerd meg a Storopack prémium minőségű fóliáit.

Az AIRplus Bio térkitöltő fólia bioplasztikából készült, iparilag komposztálható, míg az AIRplus RECYCLE 50%-ban tartalmaz újrahasznosított alapanyagot. E két fóliatípus valamelyikébe az alábbi okokból kifolyólag egészen biztosan bele fogsz szeretni:

  • Minimális terhet rónak a környezetre (annyit távolról sem, mint a sérült, törött, kidobásra ítélt termék).
  • Maximális biztonságot nyújtanak a szállítás során.
  • A vásárlóid tudni fogják, hogy fontos számodra bolygónk értékeinek védelme, és örömmel azonosulnak majd ezzel az attitűddel (értsd: legközelebb is nálad vásárolnak).

Ha kíváncsi vagy a térkitöltő fóliák közti különbségekre, akkor kattints ide, és olvasd el az erről szóló bejegyzésünket.