A Worldstar Packaging Awards 2021 győztesei

A WPO, azaz a World Packaging Organisation idén is megrendezte az egyre nagyobb érdeklődés övezte Worldstar Packaging Awards versenyt, melyre a világ számos országából, összesen 345 pályázat érkezett. A zsűri több különböző kategóriában várta a nevezéseket, magyar színekben a HUNGAROPACK 2020 Magyar Csomagolási Versenyről ismert kiváló pályamunkák kerültek beküldésre, és két termék is bekerült a legjobbak közé.

Ezek egyike az Integráf Digiflex Kft és a Pandan Kft. közös munkája, a Tolle trappista sajt csomagolása. A másik pedig a Manna arcradír újrahasznosított tubusa, amit a Neopac Kft. jegyez. E kettőn kívül meg kell említenünk az STI Petőfi Nyomda Kft. okleveles elismerését is. A döntés során a zsűri kiemelten vizsgálta a kreativitás mellett a fenntarthatóság szempontját is. Ebben a bejegyzésünkben szeretnénk Nektek bemutatni néhányat a győztes pályamunkák közül.

Tolle trappista

Természetesen az egyik magyar díjnyertes termékkel, a Tolle csomagolásával kezdjük a listát. A Worldstar.org leírása alapján azért választották a legjobbak közé, mert környezettudatos, és a visszazárható fedél segít megőrizni a termék frissességét. A készítők 80%-ban újrahasznosított APET tálcát használtak, melyet 300-ról 250 mikronra csökkentettek. Ráadásul, a csomagoláson használt paper touch lakk különleges felhasználói élményt biztosít.

Pursu Glass Packaging Family

Szép, kellemes, lágy és különleges a Pursu környezetbarát üvegpalack-kollekciója, mely hat különböző virágmintával került piacra, és mindegyiken más és más hókristály kapott helyet. Ez a dizájn a természetes víz fogyasztásának a fontosságára hívja fel a figyelmünket.

Refillable Top Secret

A hölgyek számára nélkülözhetetlen amerikai termék a luxus életérzés jegyében. A kis tégelyek cserélhetőek, így ennek a kozmetikumnak a használata lényegesen kisebb terhet ró a környezetre, hovatovább, az applikátort vegán verzióban is meg lehet vásárolni. Praktikus, elegáns és környezetkímélő.

Love Beauty and Planet

Az Unilever csapatának fantáziáját dicséri ez a sampon- és balzsam töltőállomás, ahol a vásárlók kedvezményes áron utántölthetik a kiürült flakonokat. Így nem kell kifizetniük az új flakon díját, sőt; ezzel a megoldással a műanyaghulladék-termelést is sikerül visszaszorítani.

Essentials

Ha már a kozmetikumoknál tartunk, akkor mindenképp említsük meg az Essentials csomagolását. Ezek az üvegcsék ugyanis jelentősen csökkentett energiafelhasználással készülnek, és a gyártás során 20%-ban újrahasznosított üveget használnak. Az üvegek nem mindennapi formája nem csupán modern, hanem erőt, határozottságot, stabilitást is sugall, ami remekül illik mind a női mind pedig a férfi illathoz.

RUPA

Ennek a geometriai mintával ellátott csomagolásnak az az első számú érdekessége, hogy egyetlen csavart, ívelt PET lapból készül. Tekintve, hogy ezt a dobozkát 3D rejtvényekhez tervezték, itt is tökéletes a funkció és az arculat összhangja.

Mivel a Worldstar Packaging Awards verseny összesen 194 díjazottal zárult, sajnos nincs lehetőségünk mindegyiket bemutatni Nektek. De ha tetszettek a fenti csomagolások, akkor Worldstar.org oldalon a többit is megtekinthetitek.