Valentin napi csomagolás

Valentin nap közeledtével majdnem mindannyiunkban felmerül a kérdés: Kinek? Mit? Hogyan? Ha párban élsz, akkor egyértelmű, hogy a választottad ajándékáról gondoskodsz első körben, de ne hidd, hogy szingliként ne ünnepelhetnél ezen a napon. Édesanyád, a nagyszüleid, a testvéred, a gyermeked egyaránt nagyon örülne, ha Valentin nap ürügyén meglepnéd valami kedves, figyelmes aprósággal.

Mivel?

Statisztikák szerint a legtöbben csokoládét, vagy más édességet ajándékoznak. A második helyen a virág (többnyire a klasszikus vörös rózsa) áll, bronzérmes a pihe-puha plüssállat, végül az élményajándék (masszázs, wellness, vacsora) zárja a sort.

Hogyan?

Ezzel a kérdéssel el is érkeztünk a blogbejegyzésünk témájához. Hogyan csomagold az ajándékod? A klasszikus eszme szerint bármibe csomagolhatsz, amit egységnyi területen indokolatlan mennyiségű vörös, vagy rózsaszín szívecskével, galambbal, vagy virágmotívumokkal, egy szóval tehát: romantikus díszítőelemmel tudsz ellátni.

Ha azonban ennél picit kreatívabban járnál el, akkor bátran szemezgess Valentin napi ajándékcsomagolás-tippjeink közül!

Díszes kalitka

Cserepes növény, bonbon, vagy más apró ajándék egyaránt jól mutat ebben a saját készítésű, DIY kalitkában, aminek az elkészítése igazán nem bonyolult feladat. Szükséged lesz hozzá némi festékre, hungarocellre, hurkapálcára, faanyagra (ez utóbbit különben kartonpapírral is helyettesítheted), a végeredményt pedig virágokkal varázsolhatod igazán ünnepivé!

Szerelembomba

Ha az apróbb édesség (például Smarties) mellett döntesz, azt megszabadítva eredeti csomagolásától kis üvegcsékbe helyezheted, és kanóccal ellátva, kész is van a Valentin napi szerelembomba.

Fényképfüzér

Önmagában is nagyon bájos ajándék, ha összefűzöd a közös fotóitokat, de ha rászánod az időd, és kis dobozkát is készítesz hozzá, akkor garantált sikert arathatsz vele.

Csipkeboríték

Nem csupán üdvözlőkártyának, hanem akár saját költeménynek, vagy épp ajándékutalványnak is remek csomagolás a szív formájú, piros csipkeboríték, ami néhány hajtással elkészíthető.

Buborékfújó

Bármikor, bármilyen körülmények között képes előcsalogatni a felnőttben szunnyadó kisgyermeket, hiszen buborékot fújni, és utána a színesen szálldosó apró léggömbökben gyönyörködni mindenki szeret.

Dekoráció

Ha otthon, kettesben elköltött, romantikus vacsorát tervezel, akkor a gyertyák remek kiegészítője lehet a szív fogmájú girland. Ablakra, ajtóra, csillárra- a lényeg, hogy ess túlzásba; legyen belőle minél több.

Ajándékkártya

Csuda klassz ajándékkártyát készíthetsz némi színes papírból, és nem is kell hozzá túl sok kézügyesség. Rajzold el a mintát, vágd körbe, majd ragaszd egymás mellé, alá, fölé a kisebb-nagyobb motívumokat. Ide kattintva még több egyedi ötletet találsz.

Térkitöltő

Ha pedig valamilyen törékeny tárgyat vásároltál ajándékba, akkor gondoskodj, az alkalomhoz illő védelemről. Rózsaszín dekor kreppelt térkitöltő papírunk amellett, hogy megóvja az ajándékot a sérüléstől, hamisítatlan Valentin napi hangulatot kölcsönöz a csomagnak.

Bízunk benne, hogy a fenti ötletekből sikerül inspirációt merítened, és idén nem csak ajándék, de a csomagolás is feledhetetlen lesz.