Üzenet a dobozban, avagy: így mélyítsd el az unboxing élményt

Kezdjük is mindjárt egy találós kérdéssel. Mi az: aprócska, kedves, növeli a márkahűséget, illetve még pont elfér a csomagon belül a termék (ajándék) és a térkitöltőanyag mellett? Szabad a gazda? Ez egy személyre szóló üzenet, amivel mosolyt csalhatsz a vásárlód arcára, vagy amivel kifejezésre juttathatod a vállalkozásod hitvallását, értékeit.

Az unboxing élmény varázsa

Kétségkívül virágkorát éli a csomagküldés. Már néhány évvel ezelőtt is egyre több ember választotta a vásárlás online formáját utazgatás és sorban állás helyett – a járvány hatására azonban még inkább megnőtt az igény a weben keresztül történő vásárlásra. Azonban a webes rendelésnek van egy hatalmas hátránya a hagyományos, üzletben történő vásárlással szemben, mégpedig az, hogy nem közösségi, nem valódi élmény; nincs interakció a vásárló és az eladó (vagy a brand) között, nincs egymásra mosolygás, nincsenek kedves, megerősítő szavak. A netes vásárlás magányos, egyszemélyes, szóló élmény, akárcsak a csomag átvétele és kibontása (angol nevén: unboxing).

No de hogyan lehetne ebből a személytelen aktusból valódi élményt kreálni a vásárló számára? Hogyan lehetne megfogni a kezét, kicsit vele lenni, szólni hozzá, amikor átveszi és kibontja a csomagot; megerősíteni abban, hogy jó döntést hozott, mosolyt csalni az arcára és elmélyíteni a márka iránti elköteleződését?

Egy kedves üzenettel

Valamivel, ami bájos, ami – úgy érzi, hogy – neki, róla és hozzá szól. Mint a kis kínai sütiben az üzenet; ugye milyen jó érzés azt is kibontani és elolvasni? Az emberek imádják a kis kínai sütiket, annak ellenére is, hogy többnyire szárazak és íztelenek, viszont ott pihen bennük az a néhány sor, amit élmény nézegetni.

Milyen üzenetet írj?

Lehet ez egy kedves kívánság a vásárló számára (Legyen szép napod!), lehet valamiféle visszacsatolás (Köszönjük, hogy minket választottál!). De lehet humoros is, vagy épp tükrözheti a cég értékeit (például a környezetvédelemmel kapcsolatban). A lényeg, hogy aki kapja, az tudjon vele azonosulni, és gesztusként értékelje, azaz képviseljen valamilyen hozzáadott értéket, valami pluszt, ami kiegészíti a vásárlás (unboxing) élményét.

Hogyan írd az üzenetet?

Válassz valamilyen könnyen olvasható, nem túldíszített, de cuki, esztétikus betűtípust, ami harmóniában van az üzenet tartalmával, a csomagolás jellegével és az általad használt térkitöltőanyaggal, így tökéletes lesz az egység.

Hova írd az üzenetet?

Írhatod a doboz belső oldalára vagy akár üdvözlőkártyára is (melyet a termék mellett helyezel el a csomagban). Ez utóbbi esetben a kis kártyának választhatsz egy helyes kis borítékot is. Ebben a folyvást örvénylő, rohanó, sokszor arctalan világban bizony mindenki szomjazik a legapróbb emberi gesztusra is, és nagyra értékeli a kedvességet. Ez a kis üzenet pedig pontosan ezt közvetíti: fontos vagy nekem, ezért szeretném, ha jól éreznéd magad és elégedett lennél. Hadd adjak hozzá ehhez valamit…