Új trendek, innováció és fenntarthatóság a 2018-as FachPack kiállításon

Idén szeptember végén került megrendezésre Nürnberg városában az egyik legnagyobb európai csomagolás-, feldolgozás- és technológiai szakkiállítás, a FachPack. A szervezők nem bízták a véletlenre; összesen több mint 15 000 kiállító kapott helyet a 12 csarnokban, és 40 000 szakember látogatott el, hogy jelen legyen ezen a rangos eseményen. A résztvevők az új designok, lehetőségek mellett a csomagolóipar legújabb perspektíváit is megismerhették, a kiemelt témákat pedig 3 napon át szakavatott előadók ismertették a nagyérdeművel.

A programsorozat és a bemutatók a csomagolás 7 ágazatát ölelték fel:

 

  • Étel, ital
  • Gyógyszerek és orvosi technológia
  • Kozmetikumok
  • Vegyszerek
  • Autóipar
  • Fogyasztási cikkek
  • Ipari termékek

Volt, aki azért jött, hogy építse a kapcsolatait, bővítse az ügyfélkörét, volt, aki a saját termékének kereste a legideálisabb csomagolóanyagot; volt, aki kíváncsi volt a legújabb technológiákra, és olyan is volt, akit a puszta lelkesedés és az őszinte kíváncsiság hajtott Nürnbergbe.

A kiállítótéren sétálva csomagolóanyagokkal, tartozékokkal, csomagológépekkel, címkéző- és jelölő berendezésekkel, valamint a tervezést, a logisztikát támogató speciális eszközökkel találkozhattunk. A csomagolási folyamat teljes spektruma elénk tárult; a csomagolás sokrétű lehetőségeit látványosabbnál látványosabb installációkkal prezentálták. Minden standnak megvolt a maga különleges, sajátos varázsa a legnagyobbtól a legapróbbig.

Történeti áttekintés, röviden

Az első csomagolástechnológiai kiállítást csaknem 40 éve rendezték először ugyanezen a helyszínen. 1979-ben 80 kiállító kapott lehetőséget rá, hogy bemutassa saját újdonságait. 2000-ben már kereken 2000 kiállító cég volt jelen a rendezvényen, ami egyértelműen utal arra, hogy az esemény méltán növekvő érdeklődésre tart számot. A kiállítók körében végzett felmérés adatai szerint 94% úgy nyilatkozott, hogy a megjelenéssel elérte a célját, a kiállításon megtalálta a számára fontos célcsoportokat. 93%-nak sikerült üzleti kapcsolatot létesítenie, a látogatók 96%-a pedig teljes mértékben elégedetten távozott.

Tekintsd meg a FlachPack rendezvényen készült képeket!

Ezúton is gratulálunk a szervezőknek e hiánypótló esemény megrendezéséhez, és külön öröm számunkra, hogy a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdésköre idén kiemelt figyelmet kapott. Jövőre ismét találkozunk!

Ha Számodra is fontos a környezetbarát csomagolás, és egyedi megoldásokat keresel, akkor fordulj hozzánk bizalommal! Örömmel segítünk kiválasztani a legideálisabb megoldást!