Stresszmentes csomagolás az Amazontól

Kereken 10 évvel ezelőtt hívta életre a elektronikus kereskedelem koronázott királynője a stresszmentes csomagolást, azaz a frustration free packaging technology-t.  Fantasztikus újítás ez tőlük, amiben egyre több követőre, partnerre találnak. Ezúton is gratulálunk, és szívből kívánunk további sikereket ehhez az úttörő, innovatív projekthez!

Mi az a stresszmentes csomagolás?

A csomagolás amúgy is stresszmentes, hát ki stresszel csomagolás közben? Noooormális?- kérdezte volna a 90-es évek hajnalán mindannyiunk kedvence, Besenyő Pista bácsi felvont szemöldökkel, ollóval hadonászva; hogy buta arcot vágjon… De félre a tréfával, az Amazon kezdeményezése ugyanis igen nagy mérföldkőnek számít a csomagolóiparban.

A stresszmentes (frusztrációmentes) csomagolás lényege egyrészt, hogy a minimumra csökkentsék az így keletkezett hulladék mennyiségét; másrészt, hogy rövidítsék a csomag kibontásának időtartamát. Amellett, hogy nemet mondtak a műanyag elemek, drótok, kapcsok használatára, a Hasbro-val közösen kifejlesztettek egy speciális dobozt, ami szállítás esetén sem igényli a további, biztonságot nyújtó csomagolóanyagok használatát. Az eredmény tehát egy olyan csomagolás, ami fizikai kereskedelemben is megállja a helyét (marketing-szempontól elég hívogató ahhoz, hogy a játékboltok polcain csücsülve magához vonzza a vásárlót), illetve a webáruház raktárából is azonnal a futár autójában landolhat, hiszen védi, óvja a terméket a szállítás során. Ezzel az innovatív technológiával pedig…

181 000 tonna csomagolóanyagot

307 millió dobozt spóroltak.

Eddig.

És kevesebb ideig tart kibontani?

Határozottan igen. Az eddigi 210 másodperc helyett immáron csak 14 másodperc szükséges a bontogatáshoz (ekképp az ünnepelt sem veszíti el a lelkesedését és a türelmét, mire végre kibontja az ajándékot), és nem kell hozzá kés, villa, olló sem, így a legkisebbek számára is teljesen biztonságos.

“Egy évtizeddel ezelőtt megalkottuk azt a csomagolást, amelyet az ügyfelek könnyedén kinyithatnak, megszüntettük a felesleges hulladék keletkezését és azt is sikerült biztosítanunk, hogy a termékek sértetlenül érkezzenek meg a címzetthez.”– foglalta össze Kim Houchens, az Amazon ügyvezetője.

Mindent egybevetve, tehát az Amazon letette névjegyét a csomagolóiparban is. Egy globális méretű, akut problémára találtak valódi, hosszú távú megoldást. A fenntartható csomagolóanyagok használatával tehermentesítik, kímélik a környezetet, miközben a végfelhasználó személyes igényeit sem hagyják figyelmen kívül. A stresszmentes csomagolás tehát nem puszta trend, hanem komplex szemléletváltás, amit korunk igényei hívtak életre. A stresszmentes csomagolás mindannyiunk számára követendő példa.

 

Válogass kedvedre környezetbarát térkitöltőanyagaink közül! Ha elakadnál, vagy kérdésed lenne, mi örömmel segítünk a választásban!