Melyik futárszolgálatot érdemes választanod?

Ha online webáruházat üzemeltetsz, akkor bizonyára Te magad is jól ismered a különféle futárcégek árait és szolgáltatásait. Ezzel a bejegyzésünkkel elsősorban azoknak szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, akik még nem választottak partnert a házhoz szállításhoz. Ezért most bemutatjuk a hat legnagyobb, legismertebb magyarországi futárszolgálat legfontosabb jellemzőit és előnyeit. Ha szeretnéd kiegészíteni a listát, vagy megosztanád velünk a saját tapasztalataidat, akkor írj nekünk e-mailt, vagy kommentelj a megosztott poszt alatt Facebookon!

A DPD egyik legfontosabb előnye, hogy a csomagok akár már egyetlen munkanap alatt odaérnek a címzetthez, sőt! Ha az expressz kiszállítást választod, akkor másnap délelőtt 10 óráig. Az utánvétes fizetési díjaik is nagyon kedvezőek, és a feladott csomagot is folyamatosan nyomon követheted.

A címzettnek egy órás időablakban adják meg, hogy mikorra várható a csomag érkezése, ami egy nagyon fontos kényelmi szolgáltatás. Ha pedig a címzett mégsem tudja vállalni, hogy az előre egyeztetett időpontban átveszi a csomagot, akkor gond nélkül át tudja ütemezni a kézhezvételt (akár címet is). Ha mindennek ellenére sem sikerül átvenni, akkor a futár díjmentesen megismétli a szállítást. Mindemellett az országban összesen 180 helyszínen van DPD csomagpont.

Ez a cég nagyon stabil nemzetközi háttérrel rendelkezik, így mindössze 1 napos határidővel a világ 220 országába vállalnak kézbesítést, legyen szó akár csak egy levélről, akár egy 70 kg-os csomagról. Ráadásul a vámügyintézést is a lehető legegyszerűbben bonyolítják, szinkronban a Webshippy-vel.

A Foxpost abban különbözik a fenti két futárcégtől, hogy ez inkább csomagpontként működik. Összesen 114 Foxpost automata üzemel Magyarországon, ami mindazok számára nagyon kényelmes megoldást jelent, akik nehezen tudnák ütemezni a csomagok átvételét. Az automata kóddal működik (a kódot sms-ben kapjuk), így teljesen biztonságos. Az automaták ráadásul a visszaküldés lehetőségét is biztosítják, ezzel nem csak kényelmes, diszkrét, hanem kompakt megoldást is kínálva az ügyfelek számára.

Szintén nemzetközi háttérrel rendelkező, holland székhelyű futárszolgálat. Nagyon felkészülten kezelik a karácsonyi dömping és a Balck Friday időszakát is, így az év minden napján számíthatunk rájuk. Mindemellett kiváló szolgáltatást nyújtanak; pontosak, és fokozott körültekintéssel kezelik a rájuk bízott csomagokat is. Hosszú távú szerződés esetén az ügyfeleknek kiemelt kedvezményeket biztosítanak.

Bár ők 3 órás időablakban adják meg a csomag érkezését, a vásárlónak van lehetősége közvetlen telefonszámon felhívni a futárt, és vele pontosítani. Ha pedig mégsem tudja valaki megoldani a személyes átvételt, akkor 800 GLS csomagpont közül választhatja ki a számára legközelebbit.

Az MPL a Magyar Posta leányvállalata. Gyakorlatilag bármilyen méretű és súlyú csomag szállítását vállalják, és ha a címzett nem tudja megoldani az átvételt, akkor elegendő a legközelebbi postára beszaladnia érte.

Magyarországon összesen 240 településen található 700 db úgynevezett Pick Pack Pont, így a csomag átvétele valóban nagyon kényelmes és rugalmas. Egy igen kedvező lehetőségnek köszönhetően az azonos címre küldött csomagokat egy küldeményként kezelik, és az összsúly alapján kalkulálják a szállítás díját. Az ország bármely területére 1 munkanap alatt vállalnak kiszállítást, a csomag érkezésének várható időpontjáról pedig nem csupán a címzettet, hanem a feladót is értesítik.

A fenti hat csomagküldő céget igen nehéz lenne objektíven összehasonlítani, hiszen az, hogy egy-egy webáruháznak melyik a legideálisabb választás, inkább a saját preferenciáitól, igényeitől függ. Van, aki számára a csomag nyomon követhetősége elsődleges, másoknak a gyors, vagy az alacsony szállítási díj lehet döntő szempont. Mielőtt választanál, kérj minél többtől személyre szabott ajánlatot, majd mérd fel és mérlegeld az előnyöket, illetve oszd meg velünk a tapasztalataidat, hátha segít másoknak a választásban. Várjuk a véleményedet!