Kifesthető csomagolás

Biztos emlékeztek rá, hogy néhány évvel ezelőtt mekkora divat lett a felnőtt kifestő. Ami nem is csoda, hiszen a felnőttek többsége épp úgy szeret játszani, ahogyan a gyermekek, ráadásul a festés, a színezés megnyugtat, ellazít; ha az ember elmélyed benne, akkor olyan, akár egy meditáció. A csomagolásipar is felfedezte ezt, így a közelmúltban megjelentek a kifesthető csomagolások, melyek egyrészt kreatív szórakozási lehetőséget nyújtanak, másrészt segítenek kialakítani és elmélyíteni a vásárló márkahűségét. Bizony, itt is felüti a fejét a marketing (és milyen ügyes, fondorlatos módon)!

Kifesthető csomagolás és elköteleződés

A kifesthető csomagolás bájos, kedves, barátságos és közel hozza a terméket a vásárlóhoz, hiszen remek időtöltésre invitál. Azzal, ha ceruzát vagy filctollat ragadunk, és a saját ízlésünk szerint színezzük ki a csomagolást, szinte észrevétlen kerülünk közelebbi kapcsolatba az adott branddel, kicsit mi magunk is a részeseivé válunk;  sajátunknak érezzük, mélyül a kötődésünk. Ha pedig ajándékba szánunk egy ilyen terméket, akkor két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a színezés élményével is megajándékozzuk szeretteinket. Tehát, a kifestős csomagolás minden szempontból 10 pont!

Színezz borozgatás közben

Kétségkívül nagyszerű dolog baráti körben borozgatni, beszélgetni, zenét hallgatni és esetleg közben színezgetni. Érdemes mielőbb elkezdeni, mert ahogy fogy a bor, egyre inkább fennáll a veszélye, hogy az ember kimegy a vonalból. Persze nem az a cél, hogy az este végére Cézanne-ná avanzsáljunk 🙂

Mit szoktál csinálni reggelizés közben?

Szerintem a legtöbben csetelnek, híreket olvasnak, vagy közösségi oldalakat böngésznek. Íme, egy alternatíva: evés közben kiszínezheted a zabpehely dobozát! A gyerkőcök kétségkívül imádják, de szülőként azért számolj vele, hogy kicsit el fog húzódni az étkezés…

A puding próbája az evés

A ceruzáé pedig nyilván a színezés. Instant móka hosszabb vonat- vagy buszutakra, csak arra vigyázz, nehogy elfelejts leszállni a célállomáson.

Kezdő és haladó szint

A Le chocolate des Français nem bízta a véletlenre, rögtön megalkotta a kezdő és haladó szintet is, nehogy valaki ne leljen kihívásra a színezésben. Tökéletesen illik a kézműves csokihoz ez a kreatív csomagolás.

Ha Te is kézműves terméket, esetleg játékot forgalmazol, illetve úgy érzed, hogy illene a kreatív csomagolás a céged arculatához, értékeihez, akkor lehet, hogy érdemes a fentiekből inspirációt merítened. A magyar piacon egyelőre még nem sűrűn találkozunk kifesthető csomagolásokkal, talán a saját szegmensedben épp te leszel az első (amivel hatalmas előnyre tehetsz szert a konkurenseiddel szemben). Te gondoskodj arról, hogy a terméked csomagolása egyedi, kreatív és szerethető legyen, mi pedig továbbra is gondoskodunk a biztonságról 🙂 Megegyeztünk?