Robotkutya a Macskafogóból, avagy: a kartondaraboló

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy a cégnél keletkező hulladékból szuper biztonságos és takarékos térkitöltőanyagot gyárthatsz magadnak? Hogy többé nem kell a térkitöltőanyaghoz szükséges nyersanyagra költened, illetve ezzel megszűnik a környezetvédelmi termékdíj, és csökken a hulladék mennyisége is? Felkeltettük az érdeklődésed? Akkor olvass tovább, és ismerd meg kartondaraboló gépünket.

Miért szeretjük a kartondaraboló gépet?

Leginkább azért, mert nincs annál fenntarthatóbb megoldás, mint amikor az ember a hulladékot hasznosítja újra, és ezzel még spórol is. Ráadásul, mindezt egy praktikus, kompakt, elegáns és igen könnyen kezelhető géppel teszi.

A kartondaraboló gép (leánykori nevén HSM kartonpreferátor) valóban nélkülözhetetlen segítséget nyújt a csomagolás során. Nincs más dolgod, mint belehelyezni a felhalmozott kartondobozokat, és a gép máris legyártja neked belőlük a szükséges mennyiségű térkitöltőanyagot. Az erős késeknek köszönhetően a ragasztószalagokat és etiketteket sem kell leszedned a dobozról; tehát bármilyen előkészítés nélkül mehetnek a felesleges dobozok a kartonturmixba.

Kicsit olyan a szerkezet, mint a Macskafogó című rajzfilm végén a robotkutya. Beteszed az ádáz macskát, a másik felén meg kijön szelíden. Csak a kartondaraboló esetében a nyersanyag a hulladék, az eredmény pedig hasznos és környezetbarát térkitöltőpapír.

A robotkutya (kartonpreferátor) előnyei és hátrányai

Valójában iszonyú jó érzés, amikor hasznosítod a kartondobozokat ahelyett, hogy beletaposnád a kukába, miközben megtakarítod a hulladékköltséget és elnézően mosolyogsz azokon, akik kénytelenek környezetvédelmi termékdíjat fizetni. Ezzel szemben a hátrány csupán annyi, hogy napjainkban még nem tart ott a technológia, hogy a kartondaraboló maga gyűjtse össze a dobozokat (miközben mondjuk kávéval is megkínálja a munkatársakat), szóval kell valaki, aki ezt megteszi helyette.

Milyen termékek mellé ajánljuk a karton-térkitöltőt?

Elsősorban nagyobb méretű műszaki cikkek, elektronikai eszközök, alkatrészek mellé ajánljuk. 

Lehetnek ezek számítástechnikai termékek (gépház, alaplap, monitor, stb.) vagy autóalkatrészek (akkumulátor, motor, hűtő például), esetleg szerszámok, szerszámosládák, kisebb bútorok, lakberendezési cikkek. Tehát bármi, ami nagyobb, nehezebb és nem igényel kimondottan elegáns csomagolást.

Prémium minőségű termékekhez (dekorációs cikkek, ékszerek, kozmetikumok) vagy élelmiszer (példázl mézeskalács vagy különféle táplálékkiegészítők) mellé nem alkalmas (mert ugye használt papírból készül). Ha efféléket szeretnél papír alapú térkitöltővel csomagolni, akkor válaszd inkább színes kreppelt térkitöltő papírt (ehhez pedig kattints ide).

A kartondaraboló típusai és adatai

Ha úgy döntesz, hogy a továbbiakban térkitöltőanyaggá változtatod a papírhulladékot (és ezzel hosszú távon megoldod a térkitöltőanyag-kérdést), akkor két konstrukció közül választhatsz. A C400-as kartonpreferátor kisebb teljesítményű, így napi néhány órás használatra javasoljuk. Ezzel szemben a P425-ös gépet úgy pörgetheted akár egész nap, mint Singer a varrógépet.

Ez utóbbit ugyanis pontosan erre tervezték, és nem is véletlenül nyerte el 2018-ban a „Benelux Office Product Award” első díját. Persze, ha úgy érzed, hogy ennek nem használnád ki a teljesítményét, akkor C400 névre keresztelt kistestvére lesz számodra a jó választás.

HSM ProfiPack C400:

 • Gépméret: 610x375x395 mm
 • Súly: 50 kg
 • Szükséges feszültség: 230 V
 • Teljesítmény: 135 mm/s
 • Vágási szélesség: 415 mm
 • Vágási magasság: 10 mm

HSM ProfiPack P425:

 • Gépméret: 770*1040*570 mm
 • Súly: 160kg
 • Szükséges feszültség: 230 V
 • Teljesítmény: 220 mm/s
 • Vágási szélesség: 425 mm
 • Vágási magasság: 20 mm

Ha pedig abszolút nincs kedved kartondarabolással foglalatoskodni, akkor a vágott kartonpapírt készen is megrendelheted a webáruházunkban. Ebben az esetben nem kell gépet vásárolnod hozzá; kész formában érkezik meg hozzád a térkitöltő kartonpapír. Ha ezt a megoldást választod, akkor egy dobozban nagyjából 0,15 köbméter feldolgozott térkitöltő kartonpapírt küldünk neked. Lehet, hogy első ránézésre most nem tudod, hogy ez hány termék mellé elegendő, de ha felhívsz bennünket vagy e-mailben ajánlatot kérsz, akkor a termékeid ismeretében szívesen segítünk neked meghatározni, hogy pontosan kalkulálhass a fenti mennyiséggel.

Ha bármilyen kérdésed felmerült, vagy szeretnél árajánlatot kérni, akkor fordulj hozzánk bizalommal!