Te mivel töltöd a karantént?​

Így, néhány hét elteltével meg kell állapítanunk, hogy igen extrém, izgalmas, vicces és kreatív dolgokat hoz ki az önkéntes magány az emberekből. Míg olasz honfitársaink balkonkoncertet adnak, a spanyolok dinoszauruszoknak, az angolok bokornak öltöznek, hogy elhagyhassák az otthonukat, a magyarok különféle mémek gyártásával töltik az időt. Ezek témája pedig nem más, mint maga a járvány okozta karantén, illetve, hogy mit is lehet kezdeni az így ránk zúdult, tengernyi szabadidővel.

A lenti videóból megtudjuk például, hogy hogyan készül egy igazán különleges fogás; a lisztes-cukros WC papír (melyhez most nyilván minden háztartásban bőven akad alapanyag). Személyes kedvencem továbbá a Mickey Mouse-os pizsamanadrágban levezényelt online meeting (teljesen életszerű a jelen helyzetben), és az üvegezésbe torkolló házibuli Moncsicsivel és a haverokkal. Na jó, a főzés ihlette házastársi parázs vita Jázmin hercegnővel sem maradhat ki a felsorolásból.

Mindeközben hazánk előadóművészei sem henyélnek ám, az Örkény Színház csapata például videókonferencia formájában tart online olvasópróbát az Andromakhé című darab bemutatójára készülve. Egyetlen műfaji kategóriába sem sorolható, de annál értékesebb kultúrkincs az így létrejött Youtube videó, melyet immáron több ezer ember megtekintett. Szívmelengető látni, hogy elhivatott művészeink lelkesedését nem veti vissza a jelenlegi bizonytalanság; az otthoni környezet és az apróbb kiszólások pedig csak még közvetlenebbé, intimebbé és különlegesebbé varázsolják a produktumot.

A mémek közül pedig összegyűjtöttünk párat, amiken jót mosolyogtunk. Ha Neked is van kedvenced, akkor küldd el Nekünk kommentben vagy e-mailben!

És a folyamat, ahogy szépen lassan leépülünk…

Végezetül pedig mutatunk Nektek egy unaloműző fejtörőt, hogy gyorsabban teljen az idő a karanténban.
A képen látható szmájlik klasszikus filmek címét jelölik. A cél, hogy rájöjjünk, melyek lehetnek ezek.

Azok közt, akik kitalálják mind a 11 film címét, és elküldik nekünk e-mailben a budai.henrietta@terkitoltoanyag.hu címre április 16-ig, a szekszárdi Fekete Pincészet egy üveg Shiraz vörösborát sorsoljuk ki.

Játékra fel! 🙂 

Ha Te is találtál magadnak valamilyen új, különleges hobbit a karantén idejére, akkor oszd meg velünk kommentben. Adjunk tippeket egymásnak, hogy könnyebben elüthessük az időt!