Így csomagold be pillanatok alatt a karácsonyi ajándékokat!

Drága Ügyfeleink, Partnereink, Olvasóink!

Lassan ismét eltelik egy év, és már havas csizmájában ácsorog ajtónk előtt a Karácsony. Mi másról is szólhatna hát az ünnepek előtti utolsó bejegyzésünk, mint hogy nagyon-nagyon Boldog, Békés Ünnepeket kívánunk Kedves Mindnyájatoknak?  Oh, meg is van: például adhatnánk Nektek néhány remek tippet, hogy hogyan csomagolhatjátok be pillanatok alatt a karácsonyi ajándékokat. Az amúgy is szorosan kapcsolódik a csomagoláshoz és a térkitöltőanyagokhoz… Milyen pompás ötlet! Ugye hasznos lenne?

A karácsonyi készülődéshez nem csak a takarítás, az ajándékvásárlás, a gyertyagyújtás és a sütés-főzés; hanem a csomagolás is hozzátartozik ám! Véleményem szerint szinte még a legszebb, legszemélyesebb ajándék is megfosztható ünnepi jellegétől, ha nincsen szépen becsomagolva. Persze praktikus dolog az ajándékzacskó (és vannak köztük egészen szépek, ízlésesek, továbbá ne feledjük, hogy ezek újrahasznosíthatóak, azaz, egészen pontosan: tovább ajándékozhatóak), de mégis ünnepibb, bensőségesebb és kedvesebb, ha szépen becsomagoljuk az ajándékokat.

Nem tudom, Te hogyan szoktál csomagolni, én folyton bénázok. Kiterítem a padlóra a méterszer méteres csomagolópapírt, megpróbálom lefogni (vagy lesúlyozni) a széleit, esetleg rámászom, és a talpammal lenyomom – nagyjából úgy festhetek csomagolás közben, mint egy elhivatott Twister bajnok, amint a papíron spárgázom, hogy megakadályozzam, hogy a művelet közben feltekeredjen…

Ha a megfelelő pozíció megvan, és a papírt sikerül a helyén tartani, akkor ráhelyezem a közepére az ajándékot, és elkezdem ráhajtogatni. Aztán jöhet a cellux, szigorúan foggal tépve, hiszen az előre odakészített olló praktikusan valahol a csomagolópapír alatt kacag. Gyakorlatias nő lévén előre lerágok letépek több kisebb darabot, amit a kézfejemre ragasztok, hogy csak érte kelljen nyúlni. Aztán meglepve tapasztalom, hogy onnan lehúzva már nem ragad rendesen (jé, mik vannak). A celluxot ezért félúton ragasztópisztolyra cserélem, amiben azonban a felmelegedő betét elegánsan szétfolydogál, természetesen rá a papírra, vagy a padlóra… És hol van még a masni?!

Egy szó, mint száz, ha hozzám hasonlóan Te sem vagy a karácsonyi csomagolás avatatlan cárnője, akkor a következő videót nagyon fogod értékelni. Igazán egyszerű, könnyű praktikákat látsz majd, amelyek jelentősen megkönnyítik az ajándékcsomagolást.

Kellemes Készülődést, és Varázslatos Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!