Így hasznosítsd a csokipapírt

A közelmúltban vettem észre, hogy az emberek csomagolóanyaghoz való viszonya milyen sokat változott. Míg régen a csomagolóanyag egyetlen funkciója a termék tárolása és védelme volt, ma már egyre többen, többféle módon, több célból hasznosítják, és hasznosítják újra a papír- és a plasztik csomagolóanyagokat. Ha kicsit körbenézünk a világban, azt látjuk, hogy civilek, művészek és multi cégek egyaránt igyekeznek a saját dimenziójukban, a saját eszközeikkel – de mind nagyon kreatívan – mérsékelni a környezetszennyezést és odafigyelnek az újrahasznosítás fontosságára.

Ciro Wai esete a Ferrero Rocher bonbonnal

Egy igazán leleményes, 35 éves kínai képzőművész például apró szobrokat készít a kislányának a Ferrero Rocher csokoládé aranyszínű csomagolóanyagából. A lenyűgöző kis kreatúrák közt több animált karakter (például Pikachu) mellett megtaláljuk a kínai állatövi jegyeket és házi kedvenceinket is. Ha szeretnéd megtekinteni az egyre gyarapodó szoborparkot, látogass el Ciro Wai Facebook oldalára, ahol akár videókon is követheted a szobrocskák születését.
1
2
újrahasznosítás
újrahasznosítás
5
újrahasznosítás
újrahasznosítás
8

Neszesszer Milka papírból

Kíváncsi voltam rá, hogy vajon akadnak-e más, alkotószellemű egyének, akik Ciro-hoz hasonlóan új funkciót adnak a csokoládé csomagolásának ahelyett, hogy a szemétbe dobnák, ezért beütöttem a Google-be a „csokipapírból” kulcsszót, és láss csodát! Több oldalon is szembe jött velem a csokipapírból saját kezűleg készíthető kis táska, pénztárca, tolltartó, vagy neszesszer. Zseniális ötlet, hiszen elkészítésével egyrészt csökkented a hulladéktermelést, másrészt egy ilyen kis tasakkal akár saját magad-, akár másokat is meglephetsz! Ha kíváncsi vagy rá, hogy pontosan hogyan készül, kattints ide!

újrahasznosítás

Verikális kert PET palackokból

A környezetszennyezés másik mumusa a műanyag palack, azonban ennek sem muszáj a háztartási szemétben végeznie. Egy kis kézügyességgel madáretetőt, fűszeradagolót, locsolófejet, vagy épp vertikális kertet is készíthetünk belőlük.

újrahasznosítás
újrahasznosítás
újrahasznosítás
újrahasznosítás
újrahasznosítás

Ha pedig már a kertészkedésről esett szó, végezetül lássunk egy frenetikus kaspót lábbeliből. Sosem gondoltad volna, hogy a lyukas, megunt, kiszuperált magassarkúdba akár kövirózsát is ültethetsz, igaz? Elég merész, nem mindennapi gondolat, de pont ettől olyan eredeti!

Néhány jó ötlettel és egy kis kézügyességgel nem csak a hulladék-előállítást tudjuk csökkenteni, de akár az otthonunkat, a kertünket is új színbe öltöztethetjük. A palackoknak és a csomagolóanyagoknak tehát nem muszáj használat után rögtön a szemétbe kerülniük; lehetőségek tárháza rejlik kreatív újrahasznosításukban. Van olyan ötleted, amit szívesen megosztanál velünk? Ne tartsd magadban, minden remek tippnek nagyon örülünk!

További bejegyzéseinket, amelyet az újrahasznosítás témájához kapcsolódnak, IDE kattintva találod.

Iratkozz fel hírlevelünkre.
Így biztosan nem maradsz le semmi érdekesről! 

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre!

Hiba történt a feliratkozás közben. Kérjük, próbáld újra!

Igen, szeretnék az ingyenes hírleveleken keresztül értesülni az aktuális ajánlatokról, újdonságokról, eseményekről. Ebből a célból hozzájárulok e-mail címem és a fent megadott személyes adataim használatához.