Így csomagolj a nyaraláshoz

Mert ha van olyan helyzet, amikor az optimális térkitöltés tényleg fontos, akkor az az utazás. De hogyan használjuk ki a bőrönd minden apró szegletét? Hogyan pakoljunk helytakarékosan, praktikusan, úgy, hogy semmi ne gyűrődjön, hogy ne hurcoljunk magunkkal felesleges dolgokat (de mégse nélkülözzünk semmit), és lehetőleg ne rójon ránk plusz költséget a repülőgépen feladott csomagunk súlya?

A Térkitöltőanyag.hu légiutas-kísérőjének tippjei következnek.

Rendben, na. Nincs a csapatunkban légiutas-kísérő. De összeszedtük Nektek a legjobb tanácsokat…

Göngyöld fel a ruhákat

Ha a megszokott hajtogatós módszer helyett felgöngyölöd a pólóidat, azzal nem csak rengeteg helyet spórolsz, de a hajtás menti élek, vonalak sem fognak látszani rajtuk. Az egyes napokra szánt göncöket göngyölheted külön-külön is. Ha még indulás előtt eltervezed, hogy melyik nap mit fogsz felvenni, akkor az adott felsőbe még otthon betekerheted a fehérneműt és a topot is. Ez a tanács viszont kizárólag azoknak válik be, akik ezt napokkal előre tudják. Sokan vagyunk, akik inkább kétszer annyi ruhát viszünk egy útra, mert hiszen ki tudja, hogy mikor éppen mit lesz kedvünk felvenni…?!

Nehezebb cuccok a bőrönd aljába

A nehezebb holmikat, mint például cipő, pipereszett pakold a gurulós táska aljába. Így ide kerül a súlypont; ezáltal stabilabb lesz a bőrönd, és könnyebben tudod majd húzni a reptéren.

Helykihasználás level pro

Nem kell ám a teljes sminkfelszerelést magaddal cipelned. Az alapozódból, vagy a fényvédőkrémből kisebb mennyiséget áttehetsz mondjuk egy kontaktlencsetartóba. Samponból, balzsamból is csak annyit vigyél egy kisebb flakonban vagy üvegcsében, amennyire valóban szükséged lesz.

Lábbelik

Hölgyek esetében nélkülözhetetlen a flipflop papucs, hiszen kis helyet foglal, és akár strandra, akár szállodába, de még egy hosszabb sétához is kiváló. Jó választás még egy habkönnyű balerina cipő is, ami szoknyához és nadrághoz egyaránt jól mutat. Érdemes továbbá egy kényelmes, vízhatlan sportcipőt is bedobnunk, csak egyetlen dologra ügyeljünk: ne olyan lábbelit válasszunk, amit még nem járattunk be. Egy kényelmetlen, új cipő bizony képes teljesen tönkre tenni az idillinek ígérkező városnéző sétát.

Táskák

Gondold át gyakorlati szempontból. A mindennapok során használt válltáskád, vagy a kedvenc ridikülöd egyáltalán nem biztos, hogy a nyaralás alatt is nélkülözhetetlen. Ha például este elmentek pizzázni, sörözni, fagyizni, akkor…

A, Féltucat olyan dolgot cipelsz majd magaddal, ami a program során teljesen felesleges (gigászi kulcscsomó, hatféle árnyalatú rúzs, mázsás határidőnapló, stb).

B, A telefonod, az irataid, a pénztárcád és a szállodaszoba kulcsát megpróbálhatod a zsebedbe tömni, vagy bekönyörögheted őket valaki máséba, és egész este hiányérzeted lesz. Szerezz be inkább egy csinos övtáskát, amibe a személyes tárgyaid beleférnek.

Ha pedig valami törékeny holmit szállítanál…

Néhány üveg bort, spéci olíva olajat, esetleg poharat, vázát, vagy egyéb törékeny dolgot vásároltál, és szeretnéd biztonságban hazahozni? Használj ruhaneműt térkitöltőanyagként (tekerd bele az üvegeket), így megakadályozhatod, hogy egymásnak verődve esetleg összetörjenek.

A fent felsorolt kis praktikák nem csak helytakarékossági szempontból hasznosak, hanem segítenek rendszerezni a szükséges holmikat és átláthatóan, praktikusan, gyakorlatiasan csomagolni. Ha Neked is van ötleted, esetleg kiegészítenéd még valamivel a fentieket, akkor ne habozz! Oszd meg velünk kommentben, vagy a Facebook oldalunkon!