Húsvéti dekorációs tippek térkitöltő anyaggal

Hamarosan beköszönt a Húsvét, és az igazat megvallva, talán most jobban várjuk, mint valaha. Az idei tél nagyon korán érkezett és rendkívül hosszúra nyúlt, a tavalyi években pedig a koronavírus járvány miatt nemigen tervezhettünk meghitt, közös, húsvéti családi programokat. Tehát, ha valamikor, akkor most tényleg kell a kikelet, a virágzás, kell a meleg madárcsivit; az ember lelke tán még sosem éhezett ennyire a szépségre és a megújulásra. Ehhez pedig a sonka-és a tormaevés mellett hozzátartozik a vendégvárás, a készülődés és az otthoni dekoráció is. Ebben a bejegyzésünkben összegyűjtöttünk Nektek néhány szemet gyönyörködtető, kreatív dekorációt, amit különféle térkitöltő anyagok felhasználásával készíthettek el.

Húsvéti tojásfestés buborékfóliával

A klasszikus buborékfólia (leánykori nevén bubifólia vagy pukkasztós fólia) segítségével például nyomdázhatsz a tojásra. Nincs más dolgod, mint festékkel bevonni a fólia felszínét, majd ezen végiggörgetni a tojásokat. Ha igazán vidám, színes tojásokat szeretnél, akkor száradás után másik színnel is megismételheted a műveletet. Nem bonyolult és nem igényel túl nagy kézügyességet, tehát akár kisgyerekkel is kiváló közös szórakozást nyújt a húsvéti készülődés időszakában.

Csomagolópapírból nyuszis ajándéktasak

Van egy kis maradék csomagolópapírod otthon? Akkor egy olló, egy filctoll és egy kis darab szalag segítségével ilyen bájos és egyedi ajándéktasakokat készíthetsz belőle! A képeken látható kis pompomokat kreatív hobby boltban vásárolhatod meg hozzá. A natúr és a fehér mellett természetesen színes csomagolópapírokat is használhatsz az elkészítésükhöz.

Üveg díszítése színes dekor papírral

Kedves, személyre szóló, kreatív, nem utolsó sorban pedig környezetkímélő megoldás, ha idén a család legkisebb tagjainak szánt csokikat nem az üzletekben kapható nejlon ajándékzacskóban, hanem saját kezűleg díszített dunsztos üvegben adod át. Íme egy kis inspiráció hozzá.

Béleld ki a kosárkákat fagyapottal vagy színes dekor papírral

Az elkészült, gyönyörű tojásokat valahova tenned is kell; lehetőleg egy hasonlóan ünnepi kosárkába, edénybe, tartóba, tálba – amit kibélelhetsz bizonyos térkitöltő anyagokkal, mint például színes dekor papírral vagy természetes fagyapottal. Így nem csak szép kis tojásokat, hanem egy teljes ünnepi kompozíciót kapsz, ami az asztalra helyezve a lakás díszévé avanzsál.

A dekor papír azért remek választás, mert gyakorlatilag bármilyen színben megrendelheted, míg a natúr, organikus fagyapot a természetközeliséget hangsúlyozza (például szintén natúr színű kosárkába vagy tojástartóba helyezve). Íme néhány bájos fotó:

Saját készítésű, egyedi tál

A legbátrabbak persze a tálat is elkészíthetik saját kezűleg, ehhez nem kell más, mint némi fagyapot, színes dekor papír vagy felcsíkozott használt papír (például, ahogyan a képen is látjuk, újságpapír) és ragasztó. A legegyszerűbb módja, ha egy tálat bevonsz fóliával, arra ragasztod fel a sok kis papírcsíkot/fagyapotot, és amikor a ragasztó megkötött, akkor lefejted róla. Így biztosan szép, kerek, szabályos lesz 🙂

Kellemes készülődést és nagyon boldog húsvéti ünnepeket kíván a Térkitöltőanyag.hu!