Fóliatípusok: Airplus térkitöltőfólia

A légpárnás fólia kétségkívül az egyik legkedveltebb, legkeresettebb termékünk. Hiszen amellett, hogy praktikus és takarékos választás – maximális védelmet nyújt akár a legsérülékenyebb termékeknek is a szállítás során. Ráadásul, igen sokféle változatban kapható:

De vajon azt is tudjátok, hogy az Airplus légpárnás fóliáknak több különböző típusa is lehet, a felhasznált alapanyagok tekintetében? Ez a szempont pedig legalább annyira fontos lehet a megfelelő térkitöltő fólia választásánál, mint a méret vagy az ár. Ebben a bejegyzésben most azt fogjuk megvizsgálni, hogy milyen különböző fóliatípusok vannak.

A standard fóliát talán senkinek sem kell bemutatnunk, azonban az LDPE megjelölésű alapanyagú mellett van olyan is, ami 50%-ban újrahasznosított alapanyagból készül. Sőt, olyan is kapható, aminek a gyártása során 100% újrahasznosított alapanyagot használnak (és ez természetesen 100%-ban újrahasznosítható is).

Mi az az LDPE?

Az LDPE megjelöléssel más területeken is találkozhatsz, ezért nem árt, ha tudod, hogy ez egy kis sűrűségű fajtája a polietilénnek. Tekintve, hogy igen rugalmas (viszont kisebb a szakítószilárdsága), a műanyag- és a csomagolóipar is lelkesen használja a gyártás során.

Újrahasznosított alapanyagokból készülő fóliatípusok

A Storopack Airplus termékeinek 90%-a levegő, és mindössze 1%-át teszi ki maga a fólia, melynek előállítása minden esetben nagyon alacsony anyagfelhasználással és minimális üzemeltetési költséggel jár. Ez már önmagában hatalmas jópont a gyártónak, hiszen így a gyártás során az üvegházhatású gázok termelődését 30%-kal képesek csökkenteni, miközben óvják a fosszilis erőforrásokat is. Mindemellett a fóliákat egyedülálló összetétel jellemzi:

A Storopack az első olyan cég a világon, ami 100%-ban újrahasznosított anyagból álló légpárnás fóliát gyárt (mind ipari-, mind pedig háztartási hulladékból).

És egy pillanatig ne gondold, hogy az újrahasznosítás minőségromlást eredményezne, ugyanis erről szó sincs. Az 50- és a 100%-ban újrahasznosított fóliatípusok pontosan azt a kiváló minőséget hozzák, és azt a páratlan biztonságot nyújtják a termékednek, mint a szűz alapanyagból készült Airplus térkitöltő fóliák. Ráadásul, a Storopack által használt újrahasznosított nyersanyagok nem csupán saját- hanem külső forrásból is érkeznek hozzájuk. (Vagyis nem csak a saját hulladéktermelésüket csökkentik, hanem más vállalatokét is.)

Ha szeretnél több információhoz jutni az újrahasznosított fóliatípusok témájában, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot. A téma szakértőiként örömmel állunk a rendelkezésedre, és szívesen segítünk kiválasztani a vállalkozásod számára leginkább megfelelő Airplus fóliát vagy más jellegű térkitöltő anyagot.