Állati csomagolás

Ha van kutyád, vagy cicád, bizonyára észrevetted már, hogy milyen kíváncsi jószág. Szinte képtelenség megakadályozni, hogy mindent szemügyre vegyenek, megszaglásszanak, esetenként belebújjanak.  Gondoltál már rá, hogy szatyrokból, dobozokból és más csomagolóanyag, csomagolás felhasználásával játszóteret, kalandparkot készíts nekik? Ezen a héten mutatunk pár remek tippet, hogy miként készíthetsz alagutat, barlangot, játékot a kedvenceid számára. Hiszen ez is lehet a csomagolóanyag újrahasznosításának az egyik módja, nem igaz?

Madaraknak kertbe vagy lakásba

Csőszerű kialakításának köszönhetően a PAPERplus Chveron térkitöltő papírból zseniális barlangot készíthetsz például a papagájodnak. Tegyél bele néhány csörgőt, vagy csengettyűt, és akaszd fel a kalitkában. Ha kertes házban laksz, akkor a cinkék napját is feldobhatod, ha az etetőjük mellé egy kis barlangot függesztesz a fa ágára (de ezt ne esős napra időzítsd, mert egy kiadós őszi monszun pillanatok alatt hazavágja a műved).

Egy doboz móka kutyusoknak

Akár kis- akár nagytestű kutyád van, ha szeret játszani, ezt biztosan imádni fogja! Fogj egy papírdobozt, tömd ki csomagolópapírral, és helyezz el benne néhány wc papír gurigát, régi törölközőt, pár kiszuperált zoknit (esetleg cipőt). Ha ezzel megvagy, akkor rejts el a pakkban néhány jutalomfalatot (mondjuk a törölközőbe hajtogatva, vagy a gurigában). Minél nagyobb a doboz, és minél több, különböző szagú, formájú, anyagú holmi kerül bele, annál nagyobb élményt nyújt majd négylábú barátodnak.

Bújó cicáknak

Különféle kisállat-felszerelés boltokban juthatunk hozzá kifejezetten cicáknak készült alagutakhoz, bújókhoz (tényleg ez a hivatalos neve). Nem más ez, mint egy hosszabb, két oldalán (illetve esetleg középen) nyitott cső, zizgős fóliával bélelve (tehát, maga a macskamennyország). A jó hír pedig, hogy kartondobozból és térkitöltő papírból ezt Te maga is elkészítheted. Fogj néhány dobozt, vágj lyukat az oldalukra, majd ragaszd őket egymáshoz, végezetül pedig tömj bele egy kis papírt (hogy lehessen vele zajt csapni). Ha elkészültél, helyezz el benne néhány kisebb törölközőt, pokrócot, hogy a játék hevében elfáradt mickó kényelmesen szundíthasson egyet az alagútban.

A bejegyzés végére összegyűjtöttünk Neked pár képet, amelyekkel biztosan sikerül mosolyt csalnunk az arcodra (keresd a kakukktojást a macskák közt 😉 Hasznosítsd újra Te is a csomagolóanyagot, és szerezz egy kellemes, vidám napot kedvencednek is!