Airplus kontra sztreccsfólia

A napokban a kedvetekért végeztünk egy kísérletet. A kísérlet során két csomagolást hasonlítottunk össze. Az első csomagba szépen, igényesen, precízen Airplus térkitöltő fóliát hajtogattunk – míg a másik csomagba #JÓVANAZÚGY jeligére használt sztreccsfóliát gyömöszöltünk. Esztétikai szempontból a különbség persze magáért beszél, azonban van itt még valami, amit talán nem is gondolnál…

Meg fogsz lepődni, ha eláruljuk; az Airplus fóliával kibélelt csomag súlya kisebb lett, mint a sztreccsfóliás pakké. Ami konyhanyelven annyit tesz, hogy kevesebb a szállítás díja. Bizony; nem csak szebb, hanem olcsóbb is. Nem hiszed? Nézd meg a saját szemeddel (vagy bátran próbáld ki otthon, semmilyen veszélyt nem rejt 😉

A kísérlethez használt kellékek és ezek pontos adatai:

Két könyv és egy társasjáték (összsúly: 4544 gramm)

Doboz (súlya: 368 gramm)

Szép és igényes Airplus térkitöltő fólia

Használt és ócska sztreccsfólia

Vajon hogyan vizsgázik az Airplus és a sztreccsfólia?

1. Első lépésben lemértük a könyvek és a társasjáték-, valamint az üres doboz súlyát, majd készítettünk egy-egy képet, hogy dokumentáljuk az eredményt.

2. Aztán beletettük ezeket egy papírdobozba, és mellégyűrtük a sztreccsfóliát. Természetesen így is lemértük. Az eredmény 5,6 kg lett.

3. Ezután kivettük a dobozból a sztreccsfóliát, és a helyére Airplus térkitöltőt hajtogattunk, majd ismét ráhelyeztük a csomagot a mérlegre, ami egészen pontosan 4,9 kg-ot mutatott. Nahát!

Összegezzük a kísérlet tanulságát:

  • Az Airplus térkitöltő fólia használata szép, igényes, esztétikus megjelenést kölcsönöz a csomagnak. Ugyanez nyilván nem mondható el, ha a terméket használt sztreccsfóliával mumifikálod.
  • Sokat elvesz a vásárlói élményből, ha a vágyott termék mellett egy ócska sztreccsfólia (alias szemét) van a dobozban.
  • Ha Airplus térkitöltő fóliát használsz, akkor az unpacking (kicsomagolás) valódi élmény, és nem az lesz a vásárlód első gondolata, miután elkerekedő szemmel a dobozba pillant, hogy Na most ez hogy néz ki?!
  • Az Airplus térkitöltő fólia páratlan védelmet nyújt, hiszen a sztreccsfóliával ellentétben levegővel teli párnácskákból áll, melyek megóvják a terméket akár a leghosszabb út során is.
  • A felfújt térkitöltő fóliából BIO-, vagy újrahasznosított alapanyagból készült változatot is rendelhetsz, ha szeretnéd csökkenteni az ökológiai lábnyomod (és ezzel jó benyomást tenni a vásárlódra). Ráadásul, a vásárló is tudja hasznosítani később az Airplus fóliát, ha csomagot szeretne küldeni.
  • Az Airplus térkitöltő fóliát a perforáció mentén könnyen szétválaszthatod (annak megfelelően, hogy mennyit szeretnél belőle a dobozba tenni), tehát nincs szükséged ollóra, sniccerre vagy más eszközre.
  • És végül, de nem utolsó sorban: ha Airplus térkitöltő fóliát használsz, akkor jelentős összegeket takarítasz meg a szállításon. (Az 5 kg súly feletti csomagok más árkategóriába tartoznak).

Ha felkeltette az érdeklődésed az Airplus fólia, és szeretnél többet megtudni róla, akkor kattints ide, nézd meg milyen változatokban kapható, és válaszd ki a számodra legideálisabbat. Ha pedig van még kérdésed, akkor keress bennünket bizalommal!