6+1 szuper tipp: Így rendszerezz otthon

Rend a lelke mindennek!- tartja a mondás, és milyen igaz! Mennyivel jobban érezzük magunkat, ha minden a helyén van körülöttünk. Kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, elégedettebbek vagyunk, és egyfajta puha biztonságérzetet is merítünk a rendezett környezetünkből. Ennek szellemében szedegettünk össze Nektek néhány fantasztikus DIY (azaz csináld magad) ötletet otthoni tárolásra.

És már az elején van egy jó hírünk

Szándékosan nem olyan tippeket gyűjtöttünk, amit senki emberfia nem tud megcsinálni, mert alsóhangon mérnök PhD, sufni, műhely, gyár, vagy maga Mekk Elek kell hozzá. Az ebben a bejegyzésben szereplő ötleteket bárki megvalósíthatja, és garantáltan akad otthon hozzávaló is. Kalandra fel!

Cipős doboz

A cipős doboz valóban a lehetőségek Mekkája! Bevonhatod színes csomagolópapírral, textillel, vagy akár le is festheted, és máris van egy remek tárolódobozod. Olyan színt adsz neki, amilyet csak szeretnél, így kiválóan illeszkedik majd az otthoni, vagy a munkahelyi, irodai környezetbe. Használhatod piperecikkek, dekorációs kellékek tárolására, de lehet belőle varródoboz, vagy DVD tartó is.

Befőttes üveg

Állandó kedvenc, hiszen számtalan formában képes új életre kelni. Tavaly karácsonykor csomagolóanyagként mutattuk be Nektek, de lehet belőle fürdőszobai, vagy konyhai tárolóedény is. Manapság pedig nem pusztán kör alakú verzióban juthatsz hozzá, vannak hatszögletű üvegek is. Ha elfogyott a lekvár, nincs más dolgod, mint leáztatni róla a címkét, és máris hasznosíthatod!

Létra

Van egy öreg létra a fészerben, amit idők óta kerülgetsz, egyik faltól a másiknak támasztod, de már rég nem használod? Csiszold át, lakkozd le, és vidd be a lakásba. Akár a nappaliban (könyvespolcként), akár az előszobában (cipőtartóként)- de még a fürdőszobában is hasznát veheted!

Láda

Minden zöldséges előszeretettel osztogatja, így gyakorlatilag bárhol kérhetsz néhány faládát. A to do pedig nem sokban különbözik a létra renoválásáétól; egy kis csiszolás, pár deci fénylakk, és máris kész a fali polc! Ugye, milyen hangulatos?

Bőrönd

Milyen stílusosak, hangulatosak ezek az öreg bőröndök! Ha kallódik egy otthon a gardróbban, akkor nosza! Kapd elő, pucold ki, és használd dohányzóasztalként, vagy lepd meg a család kedvencét egy új fekhellyel. Ha felállítod, akkor a szoba sarkába tökéletesen illeszkedik, de akár a falra is felszögelheted, a felhasználási lehetőségeknek pedig csak a fantáziád szabhat határt.

Farmer

 

Találtunk Nektek egy videót, ami bemutatja, hogyan készíthettek tárolót régi, megunt farmernadrágból. Nem bonyolult, csak olló, tű és cérna kell hozzá.

Ha kreatív csomagolásról, tárolásról, térkitöltésről van szó, ránk idén is mindenben számíthattok!