3+1 ötlet Mikulászacskó helyett

Mit szólnál hozzá, ha idén a Mikulás nem zacskóban hozná az édességeket? Nem, nem arra gondolunk, hogy anélkül tedd a csokit a csizmába… Pusztán eszünkbe jutott, hogy az egyszer használatos, nejlonból készült mikulászacskó helyett egy kis kreativitással magad készíthetsz környezetbarát, kedves, személyes csomagolást az apró ajándékoknak. Megmutatjuk, hogyan!

1. Papírzacskó

A képen látható tündéri ajándékzacsit egy kis kreativitás birtokában bárki elkészítheti.

Hozzávalók:

Kis méretű ajándékzacskó
Piros karton
3 db fehér gomb
Egy csík fekete papír (az övhöz)
Kisebb darab aranyszínű papír (az övcsathoz)

Hajtsd félbe a piros csomagolópapírt, és vágd ki félkörívben. Ha igazán pontos ívet szeretnél, akkor bátran használj sablonként egy fedőt. Ha a fedő vonalát követed, akkor biztos tökéletes ívet kapsz. Ha ezzel megvagy, akkor ragasztópisztollyal ragaszd fel a gombokat szépen, egymás alá, végül pedig az övet, és rá a csatot. Elkészült? Remek, akkor most ragaszd a műved a papírzacskóra, és már kész is van az egyedi, környezetbarát mikulászacskó!

2. Cserép

Nem csupán a csokit adhatod át ebben az aranyos cserépben, hanem akár egész télen át díszítheti a nappalitokat. Képzeld csak, milyen jól mutatna benne egy mikulásvirág!

Hozzávalók:

Cserép (ne műanyagot válassz)
Fekete és fehér akrill festék
Ecset
Ragasztópisztoly
Pom-pom
Teríts le egy újságpapírt a padlóra, vagy az asztalra (attól függően, hogy hol szeretnél dolgozni), és hajrá! Engedd el a fantáziád, rajzold meg a cserép szemeit, majd ragaszd fel a nóziját, és kész is vagy. Ha nem akarsz festeni, papír-írószer boltban biztosan kapsz öntapadós matricákat is.

3. Konzervdoboz

Szintén pillanatok alatt készen van, és Mikulás nap után hónapokig gyönyörködhettek az egyedi edénykében. A képen virág van benne, de kulcsokat, aprópénzt, vagy bármilyen csetreszt is tárolhattok a mikulásos konzervdobozban.

Hozzávalók:

Konzervdoboz
Piros akrill festék
Ecset
Ragasztópisztoly
Bőrszíj és csat (esetleg egy kiszuperált karóra szíja)
Készítsd elő a munkaállomást (a fentebb említett újságpapír tökéletes lesz), és ess neki egy üres konzervdoboznak. Mázold homogén pirosra, majd ragaszd rá az övként funkcionáló bőrszíjat, és el is készült az egyedi „mikulászacskó”!

4. Dunsztos üveg

Nem csak azért lesz a kedvenced, mert ettől nem leszel a füled hegyéig festékes…

Hozzávalók:

Dunsztos üveg
Karácsonyi szalag
Ragasztópisztoly
Bőrszíj és csat
Üdvözlőkártya
Nincs más dolgod, mint ráragasztani az üvegre a bőrszíjat. Ha kész, akkor töltsd meg csokival, cukorkával, tedd rá a tetejét, és köss rá aranyszínű szalagot.

A bejegyzés végére pedig egy igazán profi ötletet hagytunk, amit a Naztazia.com oldalán találtunk. Ez nem mikulászacskó, hanem gyakorlatilag egy ünnepi válltáska, amihez nem árt horgolás terén szerezett komolyabb tapasztalat, kézügyesség és türelem; de egyszerűen annyira jópofa, hogy nem tudtuk kihagyni a bejegyzésből!

Kellemes Mikulás napot és Mikulás napi „zacskókészítést” kívánunk Nektek!

Bármelyik ötletet is válaszd, Földünk hálás lesz érte (az meg pláne, akit meglepsz vele)!