18 Saját készítésű húsvéti dekoráció

Közeleg a húsvét- így mi másról is szólhatna e heti bejegyzésünk, mint kedves, bájos, vidám, saját készítésű húsvéti dekorációról? Igyekeztünk olyan ötleteket gyűjteni Nektek, amelyeket tényleg pillanatok alatt elkészíthettek, akár otthon is fellelhető (esetenként kiselejtezett, kidobásra váró, hulladék) anyagokból. Ha örömmel dekorálnád a lakásod; ha vendégeket hívtál, és szeretnél ünnepi hangulatot teremteni, vagy ha egy klassz hétvégi programot keresel a csemetéddel, akkor szemezgess az alábbi tippek közül! Végül, ha valami elnyeri a tetszésed, és elkészíted, ne felejts el róla fotót küldeni nekünk!

Közös kézműves program gyermekkel

Ha épp nem süt hétágra a nap, és nincs odakint 20 fok, akkor sem kell a TV előtt gubbasztanotok. Készítsétek el idén együtt a húsvéti dekorációt!

Ha kiborítjátok a varródobozt, biztosan sok-sok színes gombot találtok. Első lépésben válogassátok szét őket szín és forma szerint. Ha ez megvan, akkor ceruzával rajzoljatok tojásformát egy nagyobbacska kartonra, és ragasszátok rá a gombokat. A gombokból készült kép remekül mutat például a gyerekszoba ajtaján.

A gombokat persze nem muszáj tojásalakban elrendezni, az ügyesebbek, kitartóbbak akár a nyuszival is megpróbálkozhatnak.

Van a fiókban néhány kisebb, nagyobb darab maradék csomagolópapír? Milyen jó ötlet volt, hogy eltetted! Látod, most hasznát veheted! Ragasszátok őket egymás mellé egy nagyobb karton papírra, majd egy másik papírból vágjatok ki egy tojás formájú lyukat, és helyezzétek a csomagolópapírok elé. Ragasztóval rögzíthetitek, és bármelyik üres képkeretben jól mutat!

A girland a kicsik örök kedvence! Vágjatok ki színes papírból apró tojásokat, és fűzzétek, vagy ragasszátok őket egymás mellé egy színes szalagra. Kitehetitek az ablakba, a szoba sarkába, az ágy szélére, a tojásgirland a lakás bármely pontját feldobja!

Ehhez szükségetek lesz némi színes papírra, tojásfestékre és filctollra. Először fessétek meg a tojásokat, majd miután megszáradtak, kezdhetitek is dekorálni őket. A legkisebbek rajzolhatnak, a nagyobbacskák színes papírból vághatják ki a breki lábát, a nyuszi fülét, vagy a csibe csőrét.

Biztosan nem ütközne ellenállásba a reggeli fésülködés, ha a végeredmény egy ilyen szuper, alkalmi nyuszis konty lenne! Remek frizura gyerekzsúrra, családi programra, de akár egy egyszerű hétköznap sincs semmi akadálya.

Saját készítésű, húsvéti ajándékötletek

A színes, tavaszi tulipánnak mindenki örül, pláne ha egy ilyen hangulatos kosárkában adod át, és még néhány húsvéti tojást is elhelyezel a kompozícióban. A tulipánt persze más tavaszi növénnyel, például krókusszal, jácinttal, nárcisszal is helyettesítheted.

A dunsztos üveg állandó kedvencünk, és nem is véletlenül. A legtöbb háztartásban fellelhető, mert a háziasszonyok előszeretettel mossák- és teszik el, ha kifogy. Üvegfestékkel bármilyen színűre átfestheted, és kedvedre dekorálhatod! Ha elkészült, hagyd megszáradni, és tegyél bele húsvéti finomságokat.

Lenne kedved ültetni? Ne keseregj, ha esetleg nincs kerted! Fogj egy tojástartót, és ültess bele szebbnél szebb apró növényeket. Egy ilyen kreatív meglepetéssel biztosan leveszed a lábáról a nagymamádat, édesanyád, a kollégákat, vagy a barátnőid!

DIY babzsák nyuszi zokniból! Végy egy kiszuperált, esetleg páratlan zoknit. Fordítsd ki, és töltsd meg sárgaborsóval, majd kösd meg a nyakán, hogy a teste és a buksija elkülönüljön. Gyöngyökből megcsinálhatod a szemeit, végül pedig ollóval tudod formára vágni a fülecskéjét. Egy szalaggal a nyakában még csinosabb lesz a zokninyuszi.

Ha húsvéti dekorációról esik szó, természetesen a barka sem hiányozhat a felsorolásból. Ha idén nem vázába teszed, hanem cserépbe szurkálod a barka ágait, akkor felül megkötve igazán alkalmi, gúla formájú összeállítást kapsz.

Ezek a kis tojás-búvármanók a kedvenceink, hiszen amellett, hogy felettébb mókásak, szívószálból készül a pipájuk, és kupakból az arcuk, így még a hulladéktermelést is csökkentheted, ha ezeket kidobás helyett dekorációként újrahasznosítod.

Lakásdekoráció lelkes kezdőknek

Van egy szabad délutánod, de nincs kedved kimozdulni otthonról? Gyűjts be néhány eszközt, helyezkedj el kényelmesen, és máris kezdheted a saját készítésű lakásdekor készítését!

Sosem gondoltál húsvéti dekorációként a kiégett villanykörtére, igaz? Nos, akkor itt az ideje! Fest be élénk színekre, és akaszd barka-, vagy aranyesőágakra.

Elegáns és romantikus díszítés a csillárra akasztott, csipkével díszített tojás. Ha van néhány könnyebb, kisebb vázád, használd azokat is, a vendégek biztosan el lesznek ragadtatva a kreativitásodtól!

Ne dobd ki a tojáshéjat, inkább helyezz bele különböző színű kis mécseseket, így páratlan hangulatvilágítás lesz a lakásodban!

A kézműves napraforgót kiscsibékből készítheted el, a cserepet pedig dekor kreppelt térkitöltő papírral, vagy fagyapottal bélelheted ki a természetes összhatás elérése érdekében.

Ha az organikus megoldások híve vagy, a feltört tojás héját kis vázákként is használhatod.

A lakásdekoráció elmaradhatatlan kelléke az alkalomhoz illő ajtódísz. Ha nincs lehetőséged, hogy magad készítsd el az alapot, bármelyik virágüzletben készen megvásárolhatod, Neked pedig csak az élvezet (a díszítés) marad.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!