Természetes alapú csomagolóanyagok összehasonlítása Fagyapot vs térkitöltp chips vs bio fólia

Természetes alapú csomagolóanyagok összehasonlítása Fagyapot vs térkitöltp chips vs bio fólia

Eleinte a csomagolás nagy nyűg volt, mert féltem, hogy összetörik útközben valami, vagy kifolyik, így mindig bennem volt egy kis félsz, ami beszennyezte a pozitív érzelmeimet. Pár hete viszont megkeresett egy bio csomagolásra szakosodott cég, az Útkom-Design Kft- www.terkitoltoanyag.hu, hogy küldenének olyan anyagokat, amik megvédik a csomag tartalmát a sérüléstől. Ennek nagyon megörültem, hiszen akkor indítottam a tavaszi nyereményjátékot és így egy testőrgárda óvhatta meg a termékeket az út során.

Ezután persze beleástam a csomagolástechnikába magamat, mivel nagyon zavart eddig is, hogy rengeteg műanyag, nylon csomagolású csomagot kaptam (a természetben nem lebomló verziót), ezért még inkább örültem, hogy lehetőségem nyílt, hogy így legalább én környezettudatosabban tudom biztonságban tudva postázni a nyereményeket.

Háromfajta csomagkitöltőt ismerhettem meg ennek a lehetőségnek köszönhetően, így most gyorsan be is számolok róluk.
Fagyapot

Nekem a kedvencem a fagyapot lett, amivel már a Pure by Pixiboxban találkozhattunk, már akkor is megjegyeztem, hogy ennél nem sok jobb csomagoló anyaggal találkoztam.

Nagyon dekoratív és teljesen natúr hatást kelt, a benne lapuló termékeknek még inkább organikus hatásuk lesz. Szívesen látnék minden natúr terméket ilyen csomagolásban. Ezen felül teljesen környezetbarát hiszen lebomlik a természetben, valamit szerintem mindenki többször, többféleképpen is fel tudja használni. Már a Pixibox megérkezte után is tudtam, hogy ezzel a töltelékanyaggal fogom postázni a nyertesnek a dobozkáját.

Említettem más felhasználását, most a húsvéti dekorációnál is hasznát vettem, egy kosárkát kibéleltem a fagyapot szálakkal, így készen lett a fészek, amibe a hímes tojások kerülnek. Persze egy két plüss nyúl őrködik felettük. 🙂
Amikor hörcsögeink volt az alom mellé igencsak jól jött volna egy kis plusz töltelék anyag, amivel randalírozhattak volna, szerintem erre a célra is remek lehet ez az anyag.
Ezzel a csomagoló anyaggal is találkoztam már egyszer, Botond meg is állapította, hogy jobban örülök ennek, mint magának a terméknek, ami a dobozban lapul. Nos nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én egy igényes csomagolásnál alapból plusz ponttal indítotok. Ha látom, hogy adtak arra, hogy biztonságosa, esztétikusan érkezzen meg hozzám a termék, öröm legyen a kicsomagolása, akkor még lelkesebben használom, veszem birtokomba.
Ez a csomagoló popcorn költséghatékony, amúgy növényi keményítőből készül és ugyanolyan hatékonyan megvédi a terméket, mint a fagyapot. Szerintem ez a legnépszerűbb anyag a cégeknél. Többször felhasználható és ráadásul mókás, ahogy a kis gömböcök közül kotorássza ki az ember a terméket. 🙂
De még építkezni is lehet vele, erre anyukám hívta fel a figyelmet. Pár éve megjelent mint gyerekjáték, hasonló termék a piacon, növényi keményítőből készült ilyen kis hab építő, amit ha kicsit megnedvesítünk szuperül ragad egymáshoz és így építeni lehet vele. Nos ezzel a bio csomagolóanyaggal is ugyanígy lehet építkezni, olyan szórakoztató mint a legó. 🙂
A trékitöltő fólia annyira nem tetszett küllemre, de praktikum és ár szempontjából tökéletes. A levegővel feltöltött nylon szuperül körbeveszi a terméket, így biztos nem törik össze. Nekem valahogy ez tűnik a legbiztonságosabb verziónak, ha csomagolásról van szó.
Ami még nagy előnye, hogy könnyű az egész csomag, hiszen a levegőnek és a fóliának semmi súlya szinte, viszont annyi hátránya van, hogy nagyobb dobozt érdemes venni, mert elég sok helyet foglal el a felfújt pufi. 🙂
Ja és alkoholos filccel szuper kis üzeneteket lehet hagyni a csomagoló anyagon és még rajzolhatunk is rá. 🙂
 Köszönjük Enikőnek a tesztet és a véleményt 🙂
Forrás: http://kialakito.blogspot.hu/2015/04/a-nyeremeny-utja-nyertesig.html