Teljesen automatizált csomagolás térkitöltő anyaggal

Teljesen automatizált csomagolás térkitöltő anyaggal

Maximális védelem és biztonság a dobozon belül olyan kényes termékeknél is, mint a gyógyszer, vagy kozmetikum. A csomagolástechnika fejlett megoldásai a Storopacktól.

Azok, akik az otthoni gyógyszeres dobozuk feltöltésének legkényelmesebb módját keresik, ma már az interneten rendelnek: a házhoz is szállító gyógyszertárak gyorsan és közvetlenül a megrendelő otthonába juttatják el termékeiket. Ilyen cég például a BS Apotheken OHG az alsó-szászországi Bad Lauer városából. Nekik olyan csomagolástechnikai megoldásra van szükségük, amely kellő védelmet biztosít a kozmetikumok és gyógyszerek, gyógyhatású készítmények számára ahhoz, hogy 1,6 millió vásárlójukhoz sértetlenül jussanak le a csomagjaik. A vásárlónak a minőség a legfontosabb, és ebbe beletartozik a megrendelt termékek csomagolásának módja is.

A BS Apotheken OHG-val és a logisztikai központjuk üzemeltetőjével, az Arvatoval együttműködve a Storopack olyan egyedi fejlesztést mutatott be, amely az AIRplus BagSeparator és AIRplus Mini berendezések segítségével automatizálja és gyorsítja a csomagolási folyamatot, így a szabálytalan alakú csomagokhoz készítenek légpárnás térkitöltő anyagokat.

Fólia térkitöltő anyag, légpárnás fóliák az áru köré, védelem dobozon belül

Ha túl nagy a csomag a teljes mértékben automatizált folyamathoz, az AIRplus Mini és BagSeparator berendezések légpárnás térkitöltő fóliákat is képesek gyártani. Az AIRplus BagSeparator például láncolatban készít térkitöltő légpárnákat és automatikusan szabja a kívánt hosszra. Az AIRplus Mini különféle formájú légpárnás térkitöltő fóliákat készít. Az előre legyártott légpárnák az egyes csomagolóállásokhoz tartozó tárolókban várják, hogy a csomagolók felhasználják őket.

Nagy teljesítményű gépesített csomagolás
Az első tervektől a végleges beszerelésig nagyjából egy évbe telt, amíg kidolgozták az újfajta csomagolóállásokat és megtalálták a feladathoz a megfelelő gépeket. “A csomagolási folyamat kidolgozása az Arvato és a BS Apotheken OHG számára elsődlegesen az automatikus folyamat zökkenőmentességének biztosításából állt” – nyilatkozta Frank Ausmann értékesítési vezető és a projekt felelőse a Storopack-nál. “Ez nem csak a csomagok automatikus előkészítését jelenti a szállításhoz, hanem magán a csomagolási teljesítményünkön is javítani kellett.”

Több doboz, kisebb költség

A teljes mértékben automatizált csomagolási folyamatnak köszönhetően a csomagok hamar készen állnak a szállításra, és az orvosi, kozmetikai termékek tökéletesen kipárnázva, biztonságosan kerülhetnek a dobozokba. A teljesítmény 16-18 doboz percenként. A teljes automatizálásnak hála a csomagolás egy percre sem áll meg, így napi 800-1200 elkészült csomag hagyhatja el a logisztikai központot. “Az automatizált csomagolóállással óriási teljesítményt értünk el” – büszkélkedik Marcus Engel, az operációs folyamatok feje az Arvatonál, aki különösen meg van elégedve a Storopack integrált megoldásával.

A Storopack elgedett ügyfeleket is “gyárt”
A főoperátort hamar meggyőzte a Storopack csapatának eredményorientált hozzáállása: “a Storopack maximális odafigyeléssel végezte a feladatot a fejlesztések elejétől a végéig, így a közös munkánk eredménye egy olyan csomagolási megoldás, amely kielégíti az igényeinket a maximális ügyfélelégedettségre.”