Nem mindegy, mi van a csomagban

Nem mindegy, mi van a csomagban

A webáruházak elszaporodásával egyre több cégtől lehet házhozszállítással rendelni. Ez nagyon jó, kényelmes megoldás, hiszen rengeteg olyan helyre is eljutnak bizonyos termékek, ahol egyébként nem lehetne hozzájuk férni, illetve nem szükséges órákat vásárlással eltölteni az áruházakban. A neten ma már mindez beszerezhető házhozszállítással.

Sokszor számít a termékvédelem

Vannak olyan esetek, amikor a törékenység nem jelent problémát, de sok termék esetében nem árt vigyázni arra, hogy egy-egy ütés ne tegye tönkre a rendelt terméket. Szerencsére a probléma kiküszöbölhető, ha megfelelő térkitöltő csomagolóanyagot tesznek a csomagba, ez azonban sajnos sokszor nem valósul meg.

A megfelelő térkitöltő csomagolóanyag hiányában nagyon sokféle módon kár keletkezhet a rendelt termékben, és aki volt már ilyen helyzetben, az tudja, hogy mekkora küzdelem ilyenkor a futárszolgálattal elismertetni a hibát, és kiharcolni a kár megtérítését.

Mit rakjunk a csomagba?

Számos webáruháznál igen lazán értelmezik a térkitöltő csomagolóanyag fogalmát. Őszintén: hányszor kaptunk olyan csomagot, melyben az áru köré újságpapír volt tömködve? Azon kívül, hogy ezekben az esetekben vitatható a funkció maradéktalan betöltése (ugyanis ezek a csomagolások nem csillapítják az ütődést), ez egész egyszerűen igénytelen megoldás. Ugye, milyen lehangoló egy ilyen csomagot kibontani? Nos, a küldő cégről is megvan az ember véleménye ezek után. Apróságnak tűnik, hogy mivel védik a terméket, de mégsem az.

Tavaly év végén hirdettünk egy ronda csomagolás versenyt, melyre sok rondaság érkezett. Mit is használtak a beérkezett képeken a vállalkozások térkitöltés gyanánt? Leggyakoribb megoldás az újságpapír, fóliamaradék volt, de sok esetben találkoztunk irodai papír darálékkal, hungarocell maradékkal sőt még tojásos tálcával is.

 

Nem elhanyagolható tény, hogy az ilyen jellegű „újrahasznosítás” befolyásolhatja a csomag súlyát, ami növelheti a szállítási költségeket is. A „szemét ingyen van” tézis tehát nem feltétlenül igaz, nem biztos, hogy megéri ezen spórolni.

A legjobb megoldás, ha minőségi térkitöltő csomagolóanyagot alkalmazunk. Egyrészt, sokkal elegánsabb, mint a begyűrt, betömködött újságpapír, másrészt biztonságosabb is. A térkitöltő csomagolóanyagok a helyükön tartják a rendelt terméket, gondoskodnak róla, hogy ne ütődhessen ide-oda, és a külső nyomás hatására se lehessen baja.