MOST kezdd el tervezni az őszi és karácsonyi akcióidat!

  MOST kezdd el tervezni az őszi és karácsonyi akcióidat!

Ha webshopod van, akkor bolthelyiség helyett jó sok csomagolóanyagot tartasz. Persze, lehet hogy túlzó a hasonlat, de az interneten elköltött összegek évről évre emelkednek, a netes vásárlás már senkinek nem újdonság. Elkezdett kialakulni a kultúrája is a dolognak, a vásárlók már tudják, melyik napokon számíthatnak akciókra, ha a weben keresztül szeretnének hozzájutni egy termékhez. Ha nem akarod, hogy a konkurenciádnál költsenek, jobb, ha te is készülsz az internetes vásárlás jeles napjaira.

2017-ben ezekre a dátumokra készülj akciókkal, beszerzésekkel. A csomagolóanyagnál aranyszabály, hogy mindig legyen tartalék, ne hagyd csontra lefogyni a készletedet.

Nézzük, mikor is kell majd több csomagolóanyag az átlagosnál:

Minden hónap első hétfője: Zöld Hétfő

A http://www.zoldhetfo.com/ oldalon beregisztrált áruházak havonta egyszer különféle kedvezményeket adnak a szállításra. Elsőre soknak tűnhet mondjuk havonta egyszer féláron (vagy akár ingyen) vállalni a kiszállítást, azonban mivel rendszeres, ezért könnyen meg tudod tanítani te is a vásárlóidnak, hogy mikor kell rendelni.

November 3.: Internetes Vásárlás Napja

2010 óta kerül megrendezésre évente, és magát az e-kereskedelmet hivatott népszerűsíteni. Az akciók keretében a http://internetesvasarlasnapja.hu/ oldalra regisztráló webáruházak kiemelt figyelmet kapnak, így ez jó eszköze lehet az eladások megugrasztásának.

November 24.: Black Friday

Lassan nálunk is tiszta ciki az a vásárló, aki nem tapos le senkit valamelyik nagyáruház karácsony előtti leértékelésén. Az internetes vásárlás szerencsére megadja nekünk a lehetőséget, hogy a taposást kiiktatva (persze ha mi a dolgot a sportértékéért művelnénk, irány a legközelebbi pláza november 24-én!) csak az óriási akciók közül válogathassunk – ha webáruházad van, tudod, mit jelent ez!

November 27.: Cyber Monday

A Black Friday afterpartyjának is felfogható Cyber Monday a raktárak teljes kisöprését célozza meg, jellemzően inkább a ruhaboltok raktáraiét. Ez a nap kifejezetten az internetes vásárlásról szól, szóval kelleni fog a bátorítás a vásárlóidnak a Black Friday/Cyber Monday-t megelőző marketingkampányod során!

December 14.: Ingyen Szállítás Nap

Ha ezen a napon vállalod, hogy ingyenes kiszállítást adsz, megdobhatod az eladásaidat még utoljára az ünnepek előtt. Azhttp://ingyenszallitasnap.hu/ oldalon kell regisztrálni.

Természetesen csak úgy hozhatod ki a maximumot ezekből a napokból, ha jó előre lekommunikálod a vásárlóiddal, hogy mikorra kell készülni. Fontos, hogy ezekre a napokra ne csak megfelelő mennyiségű terméket, de csomagolóanyagot, térkitöltőanyagot, és minden egyéb csomagolástechnikai kelléket is beszerezz! Pontos tervezéssel és kivitelezéssel egészen biztosan óriási forgalmat bonyolítasz az elkövetkezendő hónapokban te is, hiszen sokan az éves forgalom majdnem felét az év utolsó 2 hónapjában realizálják.