Mire használható még a csomagoláson túl a légpárnás fólia?

Mire használható még a csomagoláson túl a légpárnás fólia?

A légpárnás fólia a “pukkasztósfólia” gyermekkorom egyik kedvenc játéka volt. Mivel nem csak az ütődéstől védett, hanem remek hőszigetelő is, a fagyasztott áruk hazacipeléséhez árultak különböző színű buborékos fóliából készült fekete műanyag füles zacskókat. Én annak nekiültem otthon a konyhában, és szép sorban ujjal kipukkasztgattam az összes bubit. Öcsémmel versenyeztünk, ki a gyorsabb. A szatyrot utána nyilván többször is használtuk, de az élmény az csak egyszeri volt. Ha anyuék vettek valamit, például műszaki cikket, vagy bútort és buborékos fóliába volt csomagolva, az napokig nagy élmény volt nekünk.

De nem csak kipukkasztgatni jó. A világban számos kreatív ember él, és a buborékos fóliát számtalan célra használják. Otthoni barkácsolás, hőszigetelés, festés, játék, sőt torta- és szappandíszítés is. Körülnéztem a Pinteresten és megtaláltam a rokon lelkeket, akik gyermeki örömmel nyúlnak e felé az izgalmas felület felé, megihleti őket. Nem csomagolóanyagot, nem szemetet, hanem lehetőséget látnak, hogy valami új, izgalmas és egyedi dolgot alkothassanak:

Tortadíszítés

Ez volt számomra a legmeglepőbb felhasználási mód, de teljesen igaza van: a felület adja magát, hogy csokiból kiöntve egy izgalmas új kreáció jöjjön létre:

 

 

 

 

Házi mézszappan készítés

szappan felületébe megszilárdulás előtt nyomja bele a buborékos fóliát, amitől olyan lesz, mint egy lépesméz: érdekes analógia, ahogy a kaptárlapok felületét látta meg a légpárnácskákban:

 

 

A végére hagytam azokat a megoldásokat, amivel a gyerekek képeket alkothatnak, festhetnek. Az ő fantáziájuk kimeríthetetlen, ha játékról van szó: használható kivágva lepkeszárnyacskáknak, alátéteknek, de ha a felületet befestékezzük, akkor lehet vele izgalmas felületeket nyomdázgatni. Ez még a legeslegkisebbek számára is élmény, akik még egy ecsetet, vagy ceruzát sem tudnak megfogni. Lehet belőle falidísz, meghívó, akvárium, vagy virág: a buborékos fólia a pukkantgatáson túl is mindig remek játék!

           

 

A képek forrása: Pinterest