Melyik címke mit jelent?

Melyik címke mit jelent?

Van néhány fontos védjegy, ami a környezettudatos embereknek segít eligazodni a vásárlás során. Megmutatják, hogy melyik termék környezetbarát, mit hogyan szelektáljunk, esetleg újrahasznosítható-e, stb. Ebben a bejegyzésben ezeket a szimbólumokat gyűjtöttük össze Neked, ha gondolod, nyomtasd ki ezt az oldalt (vagy még jobb, ha készítesz egy képernyőfotót a telefonoddal), vidd magaddal, és bátran hagyatkozz rá!Ha ezt a logót látod egy ruhaneműn, akkor teljesen biztos lehetsz benne, hogy a textília minden káros kísérőanyagtól mentes. Nem tartalmaz semmilyen allergént, rákkeltő színezőanyagot, nehézfémet; nem kezelték ártalmas vegyszerekkel, vagy biológiailag aktív anyagokkal. Ez abban az esetben nagyon fontos, ha érzékeny a bőröd, és esetleg viszket, vagy kiütések jelennek meg rajta a műszálas ruhanemű viselésekor.Ez az ábra a műanyaghulladékok hasznosításában nyújt segítséget. Ha ezt látod, akkor minden esetben nyugodtan használhatod a szelektív hulladékgyűjtőt. A nyilacskák közti számok az alkotóelemeket jelölik:

01 – PET = polietilén-tereftalát
02 – PE-HD = nagy sűrűségű polietilén
03 – PVC = polivinilklorid
04 – PE-LD = kis sűrűségű polietilén
05 – PP = polipropilén
06 – PS = polisztirol
07 – egyébA PEFC jelzés elárulja, hogy a termék alapanyaga fenntartható módon művelt erdőből származik. A PEFC (Páneurópai Erdő Tanúsító Tanács) egy 1999-ben alakult, 27 országon átívelő nonprofit, civil szervezet.A Möbius-szalag az  újrahasznosítás szimbóluma, mely azt jelzi, hogy az adott termék bizonyos feltételek mellett újrahasznosítható.Ez a jel garantálja a gyártás során felhasznált faanyag igazolt eredetét. A logo használatakor, azaz a minősítés során figyelembe veszik, hogy az adott területen tiszteletben tartják-e az ott dolgozók és az ott élők jogait, valamint, hogy a fakitermelés során igyekeznek-e fenntartani az ökológiai egyensúlyt.Ez a címke biztosít Téged arról, hogy az adott termék 100%-ban környezetbarát, környezetkímélő. A szimbólumot az Európai Uniónak köszönhetjük; ezzel igyekeznek arra ösztönözni a különféle vállalatokat, hogy törekedjenek a környezettudatos technológiák alkalmazására.Ezt a jelet az újrahasznosított termékeken figyelheted meg. Az Öko-pack Kht. célja és küldetése a szelektív hulladékgyűjtés, a megfelelő hulladékkezelés, és az emberek edukációja, környezettudatos nevelése. Ha ezt látod, akkor tudhatod, hogy az adott terméket gyártó cég az Öko-pack Kht. együttműködő partnere.Ez a címke szavatolja a termék kiváló minőségét, és a környezetkímélő gyártási technológia alkalmazását. A cégek kizárólag abban az esetben használhatják ezt a logót, ha a produkt minden tekintetben maradéktalanul megfelel az Európai Unió követelményrendszerének.Pont, mint a jin jang, ugye? Ha ezt látod, akkor biztos lehetsz abban, hogy a cég gondoskodott a csomagolóanyag visszagyűjtéséről és megfelelő kezeléséről.


Ha esetleg olyan jelöléssel találkozol, ami a fentiek között nem szerepel, akkor bátran oszd meg velünk itt, kommentben, vagy a Facebook oldalunkon, mi pedig örömmel utánanézünk a jelentésének!

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..