Légpárnás buborékos fólia kontra térkitöltő fólia

Légpárnás buborékos fólia kontra térkitöltő fólia

A mostanában elterjedő térkitöltő fóliáknak még nem volt annyi idejük a piacon, hogy olyan ismertek legyenek, mint a légpárnás fólia. Vagy nevezzük inkább közismert nevén, buborékos fólia vagy pukkantós fóliának?

Oszlassunk egy kis ködöt, nézzük, mit tudnak ezek az okos termékek!

Mire használjuk a légpárnás fóliát?

A buborékos fóliát mindenki ismeri, és még azt sem túlzás állítani, hogy mindenki szereti is. Mire is jó? Stresszlevezetésnek, meditációs gyakorlatnak, kollégák bosszantására, kisgyerek rövidtávú lefoglalására például elsőrangú, hiszen a kis légbuborékok kipukkasztgatása olyan, mint a dekázás pingponglabdával és -ütővel: jön magától, és hamar rém idegesítő mindenki számára az elkövetőt kivéve. Félretéve a viccet, a buborékos fólia zseniális találmány, hiszen olcsón, nagy mennyiségben hozzáférhető, könnyű, flexibilis, és még a bele csomagolt terméket is védi az ütődéstől. Csak a nem túl nagy ütődésektől, és csak az amúgy is óvatosan kezelt csomagot.

Törékeny áruk, anyagok csomagolása

Légpárnás fóliába olyan terméket érdemes csomagolni, amelynek igazából csak a leejtés és az annál komolyabb sérülések árthatnak, hiszen akárhogy is nézzük, nem túl vastag maga az anyag. Épp ezért szokás jó sokszor körbetekerni a csomagot, meggátolva azt, hogy a termék és a doboz fala között annyi hely legyen, hogy a termék el tudjon mozdulni a dobozban. Ahhoz, hogy tökéletes védelmet kapjunk, annyit kéne belőle felhasználni, amennyit egy kicsit is környezettudatos csomagoló már szégyellne. Ezesetben már a csomagolásnak is komoly önsúlya van. Vagyis a buborékos fólia is nehéz ha sok kell belőle, meg nem is annyira költséghatékony.

A megoldás: térkitöltő fólia

A térkitöltő fólia legfőbb tulajdonsága, hogy segítségével a termék elmozdulását akadályozhatjuk meg a dobozon belül, gyakorlatilag nullára csökkentve a sérülés esélyét, bármilyen raktári körülmények is álljanak rendelkezésre. Óriási előnye a légpárnás fóliával szemben, hogy míg utóbbit csak különféle méretű, előre legyártott tekercsekben lehet beszerezni, a térkitöltő fóliából magadnak gyárthatsz le pillanatok alatt pont annyit, amennyire éppen szükséged van.

A térkitöltő fólia a helyszínen válik térkitöltőanyaggá

Mielőtt áthaladna a térkitöltőanyag-gyártó gépen, maga a fólia a légpárnáshoz hasonlóan tekercsben érkezik, azonban ezek a tekercsek, mivel még nincs a fóliában levegő, sokkal kisebb helyet foglalnak el.

A térkitöltő fólia előállításához szükséges “buborékfújó gép” szinte minden modern raktárban, csomagolóüzemben megtalálható, hiszen az instant legyártható légpárnák pehelykönnyűek, de közben elég nagyok is ahhoz, hogy akár kicsi, akár nagy dobozban tölthesd ki velük a terméked biztonságát garantáló teret a doboz falain belül.