Egyre több áldozatot szed az ÖKO-CSOMAGOLÁS

Egyre több áldozatot szed az ÖKO-CSOMAGOLÁS
Na igen, így kell figyelemfelkeltő címsort írni. De elárulom, itt pusztán arról van szó, hogy az ökológiai csomagolás trendje (égnek hála) hurrikánként söpör végig a multikon, és olyan nagykutyák is felismerik benne a hatalmas lehetőségeket, mint a Nike, a Puma, vagy épp a KFC. A környezettudatos csomagolás ma már céges hitvallás: Támogatom a bolygó természetes erőforrásainak megőrzését, válassz minket, és támogasd Te is. Hát mi ez, ha nem a klasszik win-win? A vásárlók imádják, hiszen szeretnek részt venni a jó ügyért való küzdelemben, az őserdők fái örömükben salsáznak a a Novéhrady-hegységben – nem mellesleg, még a végén tényleg teremtünk a gyermekeink számára egy élhetőbb világot…

KFC

Avagy: Eb, aki a kanalát meg nem eszi! Mit csinált a KFC? Újragondolta Mátyás Király jól ismert meséjét, és megalkotta az ehető csészét. A csésze cukorból és kekszből készül, speciális állagának köszönhetően pedig kiválóan funkcionál; megőrzi a kávé hőmérsékletét, nem szivárog, nem csöpög. Ha pedig decensen eliszogattad a tartalmát, már láthatsz is neki az elfogyasztásának. Még első randira is remek program, a kávézás után elrágcsálni a csészét, együtt nevetgélni, szemérmesen letörölni a kedves ajkáról a csokit. Romantika level pro! Közben pedig nem terheltétek műanyag palackokkal, üvegekkel a környezetet.


Veuve Clicquot

A prémium minőségű, francia pezsgő gyártói sem álltak meg az elegáns, kifinomult vállalati kommunikációnál-> úgy döntöttek, ők maguk is állást foglalnak a környezetvédelem mellett. Tették ezt nem is akárhogy. Létrehozták a természetes és praktikus Naturally Clicquot-t, azaz a burgonyakeményítőből készült tokot. És már ennek is van egy új, innovatív, továbbfejlesztett változata. Csak így tovább, Veuve Clicquot!


Puma

Ladies and Gentlemen! Let me introduce the Clever Little Bag! A Puma egy neves svájci dizájnerrel, Yves Béharral együtt, 21 hónap alatt (több mint 40 prototípus legyártása után) hívta életre a cipősdobozok méhkirálynőjét. Az ehhez készült, rövid animáción pedig büszkén bemutatják az előnyeit: Évente…


-65%-kal kevesebb kartonpapír-felhasználás

-8500 tonnával kevesebb papírhulladék keletkezése

-2 millió megajule elektromos energia megtakarítása

-Sokkal csekélyebb széndioxid-szennyezés

-Jelentősen csökkenő szállítási- és csomagolási költségek.


PS: Ha van animációs Oscar díj, én biztosan megkínálnám vele a kisfilm gyártóját. Bámulatosan érzékletes, bájos, elragadó, a számadatoknak köszönhetően pedig teljesen meggyőző.

Nike Air Max

A cipőkben lévő légpárnák felülmúlhatatlan kényelmet biztosítanak akár utcai használat, akár sportolás során. Levegő*Kényelem+Stílus=Nike. Na, ezt a képletet kellene valahogy megcélozni hátulról egy ütős marketinggel, hogy a vásárló szemén át az agyába hatolva belülről tarkón is vágja őt. Tegyük légbuborékba a cipőt!Öko vaj

Láttunk már kávés csészét, pezsgőt, cipőket; itt az ideje lekeverni a posztot valami egyszerű, mindennapi termékkel, csak hogy lásd, az öko-ideológia bármilyen sztorival kompatibilis. A tervező Yeongkeun Jeong a reggeli szerelmeseinek készítette el 2in1 csomagolását, amely a vajat, és a (biológiai úton lebomló,) fából készült kést egyaránt magába foglalja. Jópofa, gyakorlatias, környezetbarát.


Zárásként

A környezetszennyezés sajnos egyre nagyobb méreteket ölt. A globális felmelegedés nem teória, hanem létező jelenség, éppen ezért fontos, hogy foglalkozzunk vele. Felfoghatatlan károkat okoztunk eddig, de sosincs késő, hogy megálljt parancsoljunk a pusztításnak. Kérlek, ha ez Számodra is fontos, akkor gondold végig, hogy miként térhetnél át a környezetbarát csomagolóanyagok használatára. A 100%-ban újrahasznosítható Paperplus térkitöltőpapír nagyobb-, a Papillon pedig könnyebb méretű termékek csomagolásához ideális választás. Térkitöltőként használhatsz fagyapotot, vagy Chevron-Shooter papírokat. De ha a design-t szeretnéd újraálmodni, és a környezetvédelem szolgálatába állítanád a céges kommunikációt- ránk természetesen abban is számíthatsz!


Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..