Laposüveggel a környezet védelméért

Avagy: a világnak kell a spanyolviasz

A jó öreg laposüveget bizonyára senkinek sem kell bemutatnunk. Kedveljük, mert kellemesen a tenyerünkbe simul, elfér a zsebünkben (vagy a legapróbb táskában), így könnyedén hordozható, szállítható, és feltűnése kétségkívül bármely program fényét emeli. Tehát, a laposüveg minden szempontból szerethető és praktikus.

Valószínűleg a fenti analógia mentén juthattak el a Garçon Wines (nagyon) kreatív tervezői az abszolút hiánypótló, lapos borosüveg megalkotásához. Ami elsőre lehet, hogy csupán jópofának, modernnek és formabontónak tűnik, de ha jobban megismerjük a mögötte meghúzódó koncepciót, akkor rádöbbenünk, hogy egész egyszerűen káprázatos. A díjnyertes lapos borosüvegek bizony nem véletlenül hoztak nemzetközi szintű elismerést a brit vállalatnak! Olyan médiumok kapták fel ezt az újítást, mint a Reuters, a The Guardian, a Forbes, a BBC, vagy éppen a CNN.

Hogy miért? Mutatjuk!

Környezetbarát és törhetetlen

Ez a kecses, elegáns palack 100%-ban újrahasznosított PET alapanyagból készül, és szintén 100%-ban újrahasznosítható. Így a használata során gyakorlatilag nem keletkezik hulladék. Emellett, a polietilén –szemben a nagyon is szeszélyes, sérülékeny üveggel–minden körülmények között törhetetlen. Ebből kifolyólag a forgalmazóknak a szállítmány esetleges sérülésétől sem kell tartaniuk. (Persze a megfelelő borszállító doboz a klasszikus borosüvegnek is maximális védelmet nyújt.)

Helytakarékos és könnyű

A lapos kialakításnak köszönhetően 40%-kal kevesebb helyet foglal a szállítás során. Tíz darabos kiszerelésben 1040 palack fér egy raklapon, míg a hagyományos borosüvegből mindössze 456 darab. A magas szintű helykihasználás pedig jelentősen csökkenti a logisztikai költségek mellett a szállítás során keletkező szén-dioxid kibocsátást is: 50 000 palack szállításához hagyományos borosüveg esetén 5 járműre, míg a lapos borosüveg esetén mindössze 2 járműre van szükség. Ráadásul 87%-kal könnyebb az üvegnél.

Formatervezett, innovatív, fenntartható

A lapos borosüvegek egy szempillantás alatt betörtek szinte valamennyi  piaci szegmensre. A vendéglátóiparban, az offline és az online kereskedelemben, a turizmusban egyaránt osztatlan sikert aratnak. Ebben persze nincs semmi meglepő, hiszen sokkal praktikusabbnak bizonyulnak a henger formájú, üveg alapanyagú, súlyos és környezetszennyező borosüvegeknél.

Szívből gratulálunk az alkotóknak ehhez a kiváló startuphoz, és bízunk benne, hogy kiváló hazai borászaink is hamarosan felfedezik a lapos borospalackban rejlő lehetőségeket!

Az alábbi gombra kattintva megtekintheted térkitölő- és csomagolóanyagainkat!