A tökéletes csomagolás titka

A tökéletes csomagolás titka

Lelőjük a poént, és már az első sorban eláruljuk Neked: a természethűség. Micsoda?? Kérdezed Te, miközben a halántékodig csúszik a szemöldököd, hiszen nem erre a válaszra – sokkal inkább valami mázas marketingszövegre készültél. Pedig ha belegondolsz… Képzelj el egy diót. Egy dió héja a számára tökéletes, környezetbarát, ergonomikus, védelmet nyújtó csomagolás. Pont, mint a tojás a kiscsibéknek. Testre szabott, egyedi, igazodik a tartalomhoz, és kiválóan ellátja minden funkcióját.

Tehát, ha az ember a tökéletes csomagolásra törekszik, nincs más dolga, mint ötletet meríteni a természetből, és adaptálni a jól bevált trükköket. De mit is jelent ez pontosan? Lássuk a részleteket!


A dobozon belül

A csomagolás legfontosabb feladata a termékvédelem.  A doboz, és a benne lévő térkitöltőanyag hivatott megóvni a terméked a sérülésektől. Ehhez pedig igazodniuk kell a termék anyagához, formájához, és más egyedi jellemzőihez. A tartalom tehát meghatározza a csomagolás alternatíváit és módját. Az Airplus térkitöltő fólia extra könnyű, levegővel teli párnácskái könnyedén igazíthatóak a csomagolni kívánt áru méretéhez, és akár a céges logódat is rányomhatod (ami plusz egy reklámhordozót jelent), így igazán egyedi térkitöltőanyagot használhatsz a csomagoláshoz. Ha pedig fontos Számodra a környezetvédelem, akkor a 100%-ban környezetkímélő Paperplus, vagy kisebb méretű áruhoz a fagyapot a legideálisabb választás.


A dobozba

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a csomagolási folyamat ugyanilyen fontos. Nálatok hogyan kerül a termék a dobozba? A csomagolással foglalkozó kollégák képesek eredményesen, időhatékonyan dolgozni? Ehhez minden feltétel és eszköz a rendelkezésükre áll? Kizárólag kézzel csomagolnak, vagy gépesítettetek már bizonyos munkafázisokat? Használtok esetleg Papillon térkitöltőanyag-gyártó gépet, amivel gyorsan és esztétikusan megy a csomagolás?


A doboz körül

Vizsgáld felül a logisztika teljes folyamatát. Honnan érkezik a csomagolóanyag? A beszállító rugalmas, megbízható, ár-érték arányban a legjobb a piacon? Követed az aktuális trendeket, igazodsz a piac igényeihez? Illik a csomagolás a termékhez, közvetíti a cég filozófiáját, értékeit? A színvilága passzol a design-hoz? Hogyan tároljátok a csomagolóanyagot? Sok helyet foglal a raktárban? Lehetne esetleg még gazdaságosabbá tenni a termékek csomagolását?


A dobozból ki

A vásárlói élmény egyik legfontosabb része a csomag kibontása, hiszen ekkor tör felszínre a várakozással teli, izgatott gyermeki én. Sokan kézzel esnek neki, tépik, cincálják; mások decensen, ollóval, vagy késsel próbálják kiszabadítani a csomagból a megrendelt árut. A Te termékeidet ki lehet bontani szúró-vágó eszközök használata nélkül, könnyen, gyorsan, egyszerűen? És miután a delikvens kibontja, vajon tele lesz szeméttel a nappali? Illetve még valami: az így keletkező hulladék környezetbarát, újrahasznosított anyagokból készül? Hidd el, a környezettudatos vásárlók választását ez is befolyásolja!


Ahogy az írás végeztével végigolvastam a bejegyzést, rádöbbentem, hogy ez nem más, mint egy igen összetett házi feladat Neked; gyakorlatilag egy szöveges checklist, ami végigvezet a príma csomagolás lépésein. Ha úgy döntesz, hogy rászánsz egy kis időt, és átdolgozod csomagolás munkafolyamatát, akkor innen akár egy remek, ingyenes mind map programot is letölthetsz hozzá.

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..