A legmodernebb fóliagyártó Európában - STOROPACK

A legmodernebb fóliagyártó Európában - STOROPACK

     

A modern, biztonságos és minőségi térkitöltő csomagolóanyagokhoz elengedhetetlen a minőségi fólia, hiszen igazából ezek védik a csomagokban megbúvó termékeket. A fólia minősége tehát alapvető fontosságú, és nem mindegy, honnan származik, milyen alapanyagból, technológiával készül. Szerencsére nálunk minőségben nincs hiba, és egy közelmúltban történt beruházásnak köszönhetően a gyártási mennyiség is nagymértékben növekedhet. Íme, néhány kulisszatitok a térkitöltő fóliák gyártásáról a Storopack székhelyén, Wildauban.

Új eszközök

A Storopack a közelmúltban 8,5 millió eurós beruházást áldozott arra, hogy fejlesszék, bővítsék a technológiai és épület adta lehetőségeiket. Az új eszközök egyike egy nagy teljesítményű extruder, és számos konfigurátor, ami azt jelenti, hogy a jövőben a vásárlók egyre növekvő igényeinek rugalmas kiszolgálása is lehetségessé válik. Az új extruder ugyanis meg tudja duplázni az óránként legyártott fóliák mennyiségét, így a korábbinál jóval több darabot gyárthatnak le, lényegesen kevesebb idő alatt. Ez azt jelenti, hogy havonta mintegy 30 százalékkal több Airplus fólia tekercs hagyja el a gyárat, eladásra készen.

Nagyobb hely 

Az a hely, ahol a koextrudált, részben újrahasznosított tekercseket készítették, a korábbi 2500-hoz képest 5000 négyzetméterre nőtt a beruházás keretein belül. Ennek eredményeképpen a vásárlók továbbra is biztosak lehetnek abban, hogy megbízható ellátásban részesülnek a térkitöltő fóliákból. A szintén újnak számító újrahasznosító rendszer pedig biztosítja, hogy a termék előállítása ne csak hatékony, hanem környezettudatos is legyen, amennyire ez lehetséges.

Új munkatársak

Mivel megnőtt a gyár kapacitása, természetesen új dolgozókra is szükség volt, hiszen a korábbi létszám kevés lett volna az így termelt mennyiségekhez. Első körben 10 új embert vettek fel, de ezt a számot rövid időn belül 25-re szeretnék bővíteni. Ők már egy kellemes, felújított környezetben fognak dolgozni, modern körülmények között, a Storopack ugyanis mostanra Európa egyik legmodernebb fóliagyártója.