A győri csomagvizsgáló laboratórium új dimenziója

Bizonyára kevesen tudjátok, de a győri Széchenyi Egyetemhez tartozik Közép-Európa egyetlen, független (azaz gazdasági társasághoz nem köthető) és akkreditált csomagvizsgáló laboratóriuma. Olyannyira egyetlen, hogy Romániából, Bulgáriából, sőt, még Görögországból is rendszeresen kapnak megrendeléseket, a befolyó összegeket pedig kizárólag fejlesztésre fordítják.

A digitális kompetencia forradalma

A Széchenyi István Egyetemen a közelmúltban jelentős, több területet érintő fejlesztések mehettek végbe hazai- és uniós források felhasználásával. Az összesen 446 millió forintos ráfordításnak köszönhetően (a teljesség igénye nélkül)…

  • Modernizálták az eszközparkot, illetve a teljes oktatási környezetet
  • Bővítették az informatikai hálózatot
  • Beszereztek új oktató-, kutató-, anyagmozgató-tároló-rögzítő, kliens-, multimédia és méréstechnikai eszközöket
  • Felújították a Menedzsment Campust, a környezetállékonysági labort, valamint a logisztikai- és csomagvizsgáló laboratóriumot.

Azaz, nemzetközi szintre emelték —az oktatás minősége mellett— a teljes infrastrukturális hálózatot, és megkezdődött a digitális kompetencia forradalma.

Ami pedig a csomagvizsgálót illeti…

Bár a köztudatban nincs jelen, de a Győri Egyetem csomagvizsgáló laboratóriuma közel 40 éve működik, és évente 100-150 megrendelést realizál a legkülönfélébb magyar- és hazai vállalkozásoktól. Itt található Közép-Európa legnagyobb(!) szimulációs pályája, amely például képes monitorozni, hogy hogyan viselkedik egy szélvédőt tartalmazó két tonnás csomag, ha lejtős pályán halad, gyorsul, fékez, vagy adott esetben ütközik vele a szállító autó. Tesztelhető továbbá a csomagolóanyagok, dobozok hőálló képessége, illetve, hogy miként reagálnak a napfényre, hogyan tűrik az esést, a rázkódást, a nyomást, vagy épp a levegő páratartalmát. Ez az információ a tengeren szállított csomagok esetében nélkülözhetetlen.

Érdekesség

A speciális gépekkel végzett 30 perces napfényteszt fél éves valódi fénynek felel meg.

Az itt végzett kísérleteknek köszönhetően kár esetén könnyedén megállapítható és igazolható, hogy a felelősség a szállítót terheli, vagy a csomagolóanyag hiányosságaiból, hibáiból fakad. Ez pedig fontos jogi-, kompenzációs kérdésekben, valamint kártérítések igénylése esetén is irányadó. Mindezek mellett a veszélyes anyagokra külön szabályozás vonatkozik, így az azokat tartalmazó csomagokat kötelező szakszerűen bevizsgáltatni. Források: gyorplusz.hukisalfold.hu

Mindent egybevetve tehát, gratulálunk a Széchenyi István Egyetem fejlesztéseihez, és együtt örülünk velük a hatalmas szakmai előrelépésnek. Ha pedig Számodra is fontos a professzionális, törésmentes csomagolás, és az esztétikus, biztonságos térkitöltés, akkor továbbra is várjuk a megkeresésed!