2018 színe: Az Ultraviola

2018 színe: Az Ultraviola

Mit érzel, ha néhány pillanatra elmerülsz ebben a videóban? Azt, hogy minden előtted áll; hogy az ismeretlen csak arra vár, hogy felfedezd? Súlytalan vagy.


Fejest ugranál a tejútba, elmerülnél a végtelen csillagóceánba, hátat fordítanál mindennek, ami anyagi, materiális; magad mögött hagynád a megszokott, ismert, unalmas, konvencionális világot…?


A most benned lüktető drámaian provokatív, misztikus gondolatokat, és ezt az öntörvényű szabadságvágyat ennek a csodálatos, sejtelmes, kihívó színnek; az Ultraviolának köszönheted.2000 óta az amerikai Pantone vállalat minden évben kiválasztja az év színét. A döntés mögött komoly munka áll; tanulmányozzák a divatot, a design trendeket, és a kortárs képzőművészetet. Feltérképezik, merre megy a világ, milyen uralkodó eszmék jellemzik épp, mire vágynak az emberek, mit szeretnének megjeleníteni, kifejezni, mit éreznek, milyen értékek fontosak számukra… Majd ehhez kiválasztják a megfelelő színt, ami leginkább tükrözi az aktuális korszellemet. Így esett a választás idén az Ultraviolára, ami egészen pontosan a Pantone 18-3838-as árnyalat.

Mit is jelent az Ultraviola?


A művészeknek inspirációt. Arra sarkall, hogy lépd át a határaid, újíts és magad is újulj meg. Ne próbálj senkinek megfelelni, járd a saját utad, légy szabad és végtelen, akár az éjszakai égbolt. Légy önmagad, légy zseniális, és tudomást se végy arról, aki nem hisz benned. Ne csak használd a képzeleted, hanem pattanj a hátára, ragadd meg a szarvát és hagyd, hogy messze röpítsen.

Az Ultraviola hatására találékonyabban, kreatívabban állunk a feladatokhoz, az új kihívásokhoz, hiszen felébred a bennünk szunnyadó ösztönös vadzseni. Ez az önkifejezés, az alkotás, a leleményesség, az eredetiség színe; a rejtélyes jövő jelképe. Az Ultraviola komplex, elmélkedő, de gyermekien merész, intuitív. Nem fél, nem óvatos, nem feszeng. Nem ismer határokat, a szabályok számára kiváló ugródeszkaként funkcionálnak a végtelenbe. Az Ultraviola kíméletlenül megvalósít és megvalósul.

Hiba lenne részünkről véka alá rejteni, mennyire rajongunk ezért a lenyűgöző árnyalatért (ez a bejegyzés úgyis elárulna minket). Szívből örülünk a Pantone idei választásának, olyannyira, hogy tele is tömtük a raktárat ultraibolya dekorpapírral. És ha már pont így esett; szeretettel köszöntünk a születésnapja alkalmából minden Vízöntőt (akik most biztosan osztoznak a lelkesedésünkben). Isten éltesse őket!


Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..